Gigabyte GTX 750 GPU Overclock Yapma

orpat

Hectopat
Makaleler
1
Merhabalar, Gigabyte GTX 750 1GB Ekran kartım var. Bu karta overclock yapmak istiyorum ama sıcaklık değerleri pek normal gözükmüyor. Oyun içerisinde ara sıra GPU kullanımı %40'lara kadar indiği halde Sıcaklık 50 dereceyi geçmiyor. Stres testinde bu değer maksimum 75 Dereceye çıkıyor. Değerlerim normal ise nasıl overclock yapabilirim?

MSI Afterburner ile azar azar arttırarak bir miktar yapabilirsiniz. Yavaş yavaş yükseltip ardından değerleri kontrol edin. Voltaj arttırmayın. Yük altında 75 derece normal.
Yük altında 75 derece olan kart overclocklu tam yükte çalıştığında yanar mı ?

Son düzenleme:
Hayır. Yukarıda ''yavaş yavaş yükseltin'' dememin sebebi değerleri yükseltirken bir yandan da sıcaklık değerlerini ve stabiliteyi kontrol etmenizdir. Zaten O.C yapsanız da aman aman bir artış olmayacaktır. Bana kalırsa hiç gerek yok, illa yapacağım diyorsanız da dediğim şekilde yapın.

Bu frekanslarla 50 Derece'de minumum 7 FPS Kazanç sağladım, daha yüksek frekanslarda stabilite çok çabuk bozuluyor frekansları arttırmak için çekirdeğe voltaj mı vermek gerekiyor, nasıl verilmeli ?
Adsız.jpg

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı