Çözüldü Gigabyte H110-D3A anakart SSD çalışmama sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Onur KAYIKCI

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Dış Ticaret
Merhaba, umarım herkes iyidir.

Gigabyte H110-D3A anakartımın üzerinde M.2 NVMe girişi mevcut. Fakat NVMe SSD'yi çalıştıramadım.
Anakartın manual'ine baktığımda SATA3 - 3.yuvayı kullanmaman gerekiyor diyor bende kullanmadım.

Ürünü başka bir NVMe destekli anakarta denedim. Çalışıyor herhangi bir problemi yok.
Fakat Gigabyte H110-D3A anakartımda çalıştıramadım. NVMe giriş olmasına rağmen SATA bir M.2 SSD mi takmam gerekiyor?

Anakartımın ve manual dosyasını konu ekine ekledim.

İyi çalışmalar.
Onur kayıkcı.

Satın aldığım ürün: Amazon.com.tr
Anakartımın manual linki: https://download.gigabyte.com/FileList/Manual/mb_manual_ga-h110-d3a_e.pdf

Dosya Ekleri

• 3.jpeg
    3.jpeg
    65 KB · Görüntüleme: 117
  • 4.jpeg
    4.jpeg
    64,1 KB · Görüntüleme: 102
  • 5.PNG
    5.PNG
    53 KB · Görüntüleme: 159
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba @akavora & @Baş-ül Adam

NVME destekli demek istemiştim tek çentikli olduğundan dolayı.
SATA SSD ler bildiğim kadarıyla 2 çentikli. O kısmı tam anlayamadım.

Benim aşağıdaki gibi bir ürün mü almam gerekiyor?
Örnek ürün: Samsung 250GB 860 EVO M.2 SATA (Okuma 550MB / Yazma 520MB) SSD fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

ve son olarak bios ta NVME ile ilgili bir bölüm var manual dosyasında nvme belirtilmiş.
nvme desteklememesine rağmen neden bu bilgi yer alıyor anlayamadım.

Teşekkürler.
İyi çalışmalar.
Evet bağlantıdaki türden bir ürün almanız gerekiyor.

M.2 SATA SSD'ler 2 çentikli doğru. Yani hem M-key(çentik) hem B-key mevcut. Böylece her türlü M.2 yuvasına girebiliyor. Fakat Anakart üreticileri muhtemelen fiyattan tasarruf için farklı çentikli yuvalar kullanmıyor hepsine(benim gördüğüm) M-key yuvası kullanıyorlar. Dolayısı ile SATA SSDler de fiziki olarak yuvaya giriyor desteklenmese bile. Biraz kafa karıştırıcı evet.

BIOS'ta o ayar niye var, hususen bu anakart için güncellememiş olabilirller BIOSu yahut PCIe slotları üzerinden takılan NVMe SSDler için olabilir.
NVMe girisi diye bir sey yok. M.2 girişın adı. Bu konektör SATA yahut PCIe yani NVMe destekleyebiliyor. Bazı anakartlar sadece SATA bazıları hem SATA hem PCIe bazıları sadece NVMe protokolünü destekliyor. Sizin almanız gereken M.2 SATA SSD

Örnek ürün: Samsung 250GB 860 EVO M.2 SATA (Okuma 550MB / Yazma 520MB) SSD fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

ve son olarak bios ta NVME ile ilgili bir bölüm var manual dosyasında nvme belirtilmiş.

Teşekkürler.
İyi çalışmalar.

Dosya Ekleri

• 6.PNG
    6.PNG
    172,2 KB · Görüntüleme: 86
  • 7.PNG
    7.PNG
    11,3 KB · Görüntüleme: 77

Teşekkürler.
İyi çalışmalar.

M.2 SATA SSD'ler 2 çentikli doğru. Yani hem M-key(çentik) hem B-key mevcut. Böylece her türlü M.2 yuvasına girebiliyor. Fakat Anakart üreticileri muhtemelen fiyattan tasarruf için farklı çentikli yuvalar kullanmıyor hepsine(benim gördüğüm) M-key yuvası kullanıyorlar. Dolayısı ile SATA SSDler de fiziki olarak yuvaya giriyor desteklenmese bile. Biraz kafa karıştırıcı evet.

BIOS'ta o ayar niye var, hususen bu anakart için güncellememiş olabilirller BIOSu yahut PCIe slotları üzerinden takılan NVMe SSDler için olabilir.

Çözüm

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı