Gigabyte H510M S2H anakarta i7-11700KF işlemci olur mu?

Bütçe
6000

lazarow

Centipat
Daha fazla  
RAM
G.Skill Ripjaws 3600mhz CL18
Anakart
Gigabyte H510M S2H
Merhabalar,
Bendeki bilgisayarda H510M S2H anakart ve i5-11400F işlemci var (stok fanlı). Ekran kartım da Gigabyte RTX 3060. PSU ise 650W.

Premiere Pro, Photoshop, DaVinci Resolve gibi programlar kullanmak için işlemcim yeterli midir? Yoksa i7-11700KF almayı düşünüyorum, o yeterli ve uygun olur mu mevcut sistemime?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyumlu ancak o işlemciyi o anakarta takarsan söylediğin programlarda render alırken işlemcin throttle yiyebilir, çok giriş seviyesi bir anakarta sahipsin çünkü.

Uyumlu ancak o işlemciyi o anakarta takarsan söylediğin programlarda render alırken işlemcin throttle yiyebilir, çok giriş seviyesi bir anakarta sahipsin çünkü.
Yani throttle yememesi için ekstra bir soğutucu mu almam gerekir yoksa her türlü sorun mu olur? Ya da mevcut sistem zaten iş görür mü?

Yani throttle yememesi için ekstra bir soğutucu mu almam gerekir yoksa her türlü sorun mu olur? Ya da mevcut sistem zaten iş görür mü?
Throttle işini anakarttan dolayı yersin, bunun da çözümü anakart değiştirmek.

O anakart o işlemciyi beslemez. Soğutucu kurtarmaz. VRAM ve Chipset soğutması iyi olmalı i7 için.

Teşekkür ederim. Peki mevcut sistemim iş görür mü render için?
Stok soğutucu ile zor. Ayrıca anakart i5 işlemci için de Render alırken yetmeyebilir.

Bu anakarta önerebileceğiniz bir işlemci var mıdır render için?
Dostum vazgeçmen gereken işlemci değil anakart. O anakart giriş seviyesi. Render alman zor.
1646573791595.png

Üstteki iki dikdörtgen CPU güç beslemeleri. Soğutucusu yok. Alttaki dikdörtgen de chipset. Kalitesiz pasif soğutuculu. Render çok ağır bir işlem. Bu anakart dayanmaz.

Son düzenleme:
Dostum vazgeçmen gereken işlemci değil anakart. O anakart giriş seviyesi. Render alman zor.
Eki Görüntüle 1324238

Üstteki iki dikdörtgen CPU güç beslemeleri. Soğutucusu yok. Alttaki dikdörtgen de chipset. Kalitesiz pasif soğutuculu. Render çok ağır bir işlem. Bu anakart dayanmaz.
Çok sağ olun, bu kadar ayrıntılı bilgim yoktu. O zaman soruyu şöyle sorayım, hangi anakart işimi görür? :) (SSD'im m.2)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı