Gigabyte H61M DS2 RAM'ler bazen bozuluyor

elasticheart

Megapat
Yer
Narnia
Daha fazla  
Anakart
Gigabyte H61M DS2 3.0
İşlemci
i5 3330
Geçen günlerde işlemcimin stok fanının bilgisayarı açarken ya hiç dönmediğini, ya da rastgele kendi kafasına döndüğünü fark ettim malum sıcaklık 100 derecelere kadar vurunca. Bilgisayarcı daha önce bir baktığı için anakartımdaki bir RAM slotumun bozulduğunu söylemişti. Bugün tekrar götürdüm, gayet anormal bir durum olduğunu düşündüğüm için. BIOS ayarlarından işlemci fanının manuel mi yoksa Auto modda mı diye kontrol etti. En son olarak yukarıda belirttiğim gibi anakartın öldüğü ve bunların bir sinyal olduğunu söyledi. Kendisi pek bir şey yapamadı. Götürene kadar kullan dedi. Bilgisayar parçalarından anlamadığım için, sizce bunun doğruluk payı var mıdır?

Anakart öldüğü için mi RAM slotu arıza yaptı ya da stok fan şu an kendi kafasına göre çalışmaya başladı. 2 gün önce fanın çalıştığını görüp 6-7 saat kadar Resident Evil 4 oynadım ve sıkıntı çıkarmadı. PC bayağı eski bu arada yaklaşık 10 senelik. Anakart modelini aşağıya bırakacağım.

İyi Sosyaller!

Gigabyte H61M DS2 3.0

Son düzenleyen: Moderatör:
Yıllar anakartına pek adil davranmamış gibi. Nasıl muhafaza ettiğin ve temizlediğin de göz önüne aldığında sanıyorum ki anakartın fişi çekmek üzere gibi görünüyor. Intel'in sitesinden edindiğim bilgiye göre işlemcinin maksimum kaldırabileceği sıcaklık 67.4 derece dikkatli olmalısın kullanırken ve artık zamanı gelmiş gibi duruyor o7.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı