Çözüldü Gigabyte H77 DS3H BIOS ekranından sonra reset

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Videographer
Öncelikle merhaba, bugün bilgisayarımda bulunan CD oynatıcıyı kullanmak üzere kasayı açtım ve sadece CD oynatıcının SATA ve güç girişini taktım daha sonrasında PC açılırken Windows hatası verdi ve eksik dosya olduğunu gösterdi. Bilgisayarı birkaç kez aç kapa yaptıktan sonra şu anda BIOS ekranına geliyor yukarıda sadece UEFI Dual BIOS yazıyor ve birkaç saniye sonra PC kendini resetliyor. Hata ne olabilir öncelikle ben anakarttan şüpheleniyorum.

Anakart: Gigabyte H77 DS3H.
İşlemci i7 3770.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sistemde bulunan diskleri de tek tek deneyebilirsiniz.
Teker teker denedim hocam hatta hiç disk takmadan da denedim ancak sonuç aynı.

Sorunun çözümü: RAM'lerin birinde kısa devre olduğu için anakartım bozulmuş RAM'i tamir ettikten sonra sıfır anakart alarak sorunu çözdüm. Bunu okuyabilecek kişiler için sorun sadece RAM değil diğer parçaların yapabileceği kısa devreden de olabilir.
Optik sürücü sökükken hata veriyor mu?

Optik sürücü sökükken hata veriyor mu?

Evet hocam, bütün disklerimi taktım PC açılırken anakart logosu geliyor ve direkt bir ekrana atıyor ekranın yukarıda sadece UEFI Dual BIOS yazıyor ve 10 sn sonra kapanıyor ha bire bunu tekrarlıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM kaynaklı olma ihtimali de var. Ciftse tek olarak da deneyebilirsiniz.

Teker teker denedim hocam hatta hiç disk takmadan da denedim ancak sonuç aynı.

Sorunun çözümü: RAM'lerin birinde kısa devre olduğu için anakartım bozulmuş RAM'i tamir ettikten sonra sıfır anakart alarak sorunu çözdüm. Bunu okuyabilecek kişiler için sorun sadece RAM değil diğer parçaların yapabileceği kısa devreden de olabilir.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı