Gigabyte H81M-S2PV Sistem Çalışıyor ama Açılmıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Z-Lined

Hectopat
Katılım
19 Ağustos 2014
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese hayırlı geceler, arkadaşlar benim power'dan fanın sesi cok geliyordu, sanki bir yere sürtuyormuş gibi. Power' vurunca ses gidiyordu. Hep öyle yaptım, her neyse bugün bilgisayarı kapattım işe gitim. Akşam geldiğimde ise elektirikler gidip gelmiş. Bilgisayarının power düğmesine bastım bilgisayarın fanı dönüyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Fan dönüyor, DVD acılıp kapanıyor, HDD çalışıyor, telefonu takıyorum şarj alıyor fakat klavye mause çalışmıyor. Ekrana görüntü gelmiyor. Sorun neyden kaynaklıdır acaba? Anakarttan mı yoksa Power'dan mi?

Sistem :
  • foem 350 W power
  • i5 4. nesil işlemci
  • 5 Gb Ram
  • 2 Gb asus ekran kartı
  • anakart : Gigibyte h81m-s2pv
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim, bunu deneme yanılma yöntemi ile anlayabiliriz. İlk önce Power'ini değiştir bir yerden emanet bulup. Sorun büyük ihtimal Power'dan.
 
Tüm bağlantı kablolarını sök,ekran kartını çıkar,ramleri çıkar yeniden tak topladıktan sonra fişe takmadan öce 3 defa power tuşuna 5sn basılı tutarak bekle ve pc'yi tekrar çalıştır dene bunu.
 
Ekran kartını ve Ram'lerden bir tanesini çıkar ve Monitörü anakartında ki görüntü çıkışına takmayı dene bide, eğer aynı sorun oluyorsa fazla kurcalamanı önermem, Bilgisayar tamircisine götürmeni tavsiye ederim. Aksi taktirde daha fazla zarar çıkabilir.
 
Yapacağın ilk şey Power kablosunu çıkart bios pilini çıkart 5/10 sn bekle ve tak. Power kablosunu tak bilgisayarı aç görüntü gelirse bios'a girip default yapıp kaydet.
Eğer görüntü gelmezse ram, ekran kartı ve 24 pin kablosunu çıkart sata kablolarını çıakrt tak ve yeniden açmayı dene.
 
Arkadaşlar teşekkür ederim, sorunu cözdüm. Sorun 1 GB RAM'ı cıkarınca çalışıyor, takınca çalışmıyor. Değiştirme de yaptım yine öyle oldu. 2 RAM takılıyken öyle yapıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı