Gigabyte H97N-Wifi MITX ve i5 4460 Açılmama Sorunu

Yer
Erzurum
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sistemim şu şekilde:
  • Gigabyte H97N-Wifi MITX
  • İntel i5 4460
  • GSkill Sniper 4*2 1600 mhz
  • Shappire HD6850 2 gb
  • Kingston Ssdnow300 120 gb
  • Fsp 600 watt 80 plus

Sistem önceden bazen yapıyordu bu sorunu ama artık sürekli yapıyor. BIOS güncellemesi yaptım değişen birşey olmadı. Genelde hiç görüntü vermiyor açınca. Fan her açılışta tam yüke binip sonra hızı normale düşüyor. Lâkin ekran da herhangi bir görüntü olmuyor. O haldeyken güç düğmesine basılı tutarak kapatıyorum. 10 sn sonra falan tekrar açıyorum ya açılıyor ya da kapatıp biraz daha bekliyorum. Sonra açılıyor. Açılınca genelde Gigabyte dual bios yazılı tam ekran bir resim çıkıyor ve peşine boot edip açılıyor. Bu konuda araştırma yapmam üzerine herhangi bir sonuca varamadım. Açıkçası servis yolunun gözükmesini istemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Kolay gelsin. @Recep Baltaş

Ekte sistemin resmi bulunmakta.

11128848_916249785108722_7393010361398604332_o.jpg

Ekran kartım 6870 değil 6850 modeli. Herhangi bir tamir görmemiş zaten garantisi yeni bitti ama problemin ondan olacağını sanmıyorum. Düşündüğünüz gibi bir süre onboard üzerinden kullandım ama ara sıra yine problem yaratıyordu. Elimde başka ram modülü yok. Ekran kartı ve güç kaynağım hariç parçaları sıfır aldım ben. Sanmıyorum bu kadar kısa sürede problem yaratacağını. Birde 2. bios üzerinden açın demişsiniz. Bunu nasıl yapacağız? Genelde açılırken ekranda Gigabyte dual bios yazılı büyük bir resim geliyor ve güç kesip tekrar açıyor. Sonrasında açılıyor bilgisayar. Sanırım bu yazı gelince 2. bios üzerinden açıyor olabilir. Ama tam emin değilim. Bu konu hakkındaki tek tecrübelerim ram üzerinde yoğunlaşmaktı. Bios olarak da son sürüm yüklü.

Ekran kartım 6870 değil 6850 modeli.
Her neyse :)

Birde 2. bios üzerinden açın demişsiniz. Bunu nasıl yapacağız? Genelde açılırken ekranda Gigabyte dual bios yazılı büyük bir resim geliyor ve güç kesip tekrar açıyor. Sonrasında açılıyor bilgisayar. Sanırım bu yazı gelince 2. bios üzerinden açıyor olabilir.
--GIGABYTE--DUAL BIOS WEB
Evet yukarıda dediğin gibiymiş. Sorunun neyden kaynaklandıgını bilmiyorum. Yapabiliyorsanız Memtest64 testi yapın.

Testi su an yapıyorum herhangi bir problem cikmadi su ana kadar. Yalnız RAM timingleri 11-11-11-28 olarak gözüküyor Memtest'te. Normalde 9-9-9-24. BIOS'u sifirladiktan sonra problem çözüldü gibi. Yine Gigabyte UEFI Dual BIOS diyor ama siyah ekranda kalmiyor. Yalnız ben ufak tefek ayar çekerim sifirlayinca. Acaba yanlış bir şeylere mi ayar cekiyorum?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı