Bleed test zaten IPS glow testi oluyor. Kenarlarda ki ışık sızmasının ne derece olduğuna bakılıyor.
Ghosting ise görüntünün arkasında oluşan siyah izdir. Oyunlarda fareyi kaydırdığın zaman daha çok belli olur.
PPI değerinin renkle alakası yok. Panel kaliteliyse isterse 1080p olsun 50 inç ekrana tak yine görüntü üretim performansı yüksek olur. Cidden 50 inç 1080p Televizyonlar var bu arada.
Örnek verdiğim olayda 50 inç 1080p TV'nin görüntü üretim performansı, panelin kalitesi, TV'nin dahili donanımının işlem gücü ve görüntülenen kaynak malzemenin kalitesi gibi çeşitli faktörlere bağlı olacaktır fakat genel olarak konuşursak 1080p çözünürlük net ve detaylı bir görüntü sağlıyor ancak 4K veya 8K kadar yüksek çözünürlükte olmadığı için 50 inçlik geniş bir ekranda o kadar keskin veya detaylı görünmeyebilir. Ek olarak, TV'nin panel kalitesi, arka aydınlatması ve renk doğruluğu da genel görüntü kalitesini etkiler.
Sonuç olarak, başlı başına PPI değerine bakmak kesinlikle doğru değil. Bu bir monitörün içerik üretim performansını belirleyen faktörlerden sadece bir tanesi ayrıca bir monitörün düşük PPI değerine sahip olduğu halde arada çok büyük fark olmamakla beraber daha yüksek PPI'ye sahip bir monitöre göre daha iyi içerik üretmesi mümkün ama bunu sağlayan şey sadece renk değil panel kalitesinden tutun LCD modülüne kadar diğer faktörlerde de önemli hatta en önemli etken panel kalitesidir.
Bleed test zaten IPS glow testi oluyor. Kenarlarda ki ışık sızmasının ne derece olduğuna bakılıyor.
Ghosting ise görüntünün arkasında oluşan siyah izdir. Oyunlarda fareyi kaydırdığın zaman daha çok belli olur.
IPS glow ve bleeding in aslında farklı şeyler olduğundan bahsedilmiş. 4 köşede de her türlü glow olur diyenler var. Örnek olması açısından benim monitörün bleed testini yolluyorum. Acaba monitörümde çok mu?
IPS glow ve bleeding in aslında farklı şeyler olduğundan bahsedilmiş. 4 köşede de her türlü glow olur diyenler var. Örnek olması açısından benim monitörün bleed testini yolluyorum. Acaba monitörümde çok mu?
IPS Glow ışık sızması demek. Backlight Bleed Test bunun İngilizcesi. Farklı şeyler olduğu nasıl bahsedilmiş?
Resme gelirsek, fotoğraf %100 gerçeği yansıtmaz. Fakat şu haliyle bakınca IPS Glow epey fazla.
IPS Glow ışık sızması demek. Backlight Bleed Test bunun İngilizcesi. Farklı şeyler olduğu nasıl bahsedilmiş?
Resme gelirsek, fotoğraf %100 gerçeği yansıtmaz. Fakat şu haliyle bakınca IPS Glow epey fazla.
What is the IPS Glow exactly, what causes it and what is the difference to Backlight Bleed? Does IPS panels without any IPS Glow exist and what is normal? Simple and fast tips & tricks to reduce the amount of the perception of the IPS Glow on your gaming monitor.
What is the IPS Glow exactly, what causes it and what is the difference to Backlight Bleed? Does IPS panels without any IPS Glow exist and what is normal? Simple and fast tips & tricks to reduce the amount of the perception of the IPS Glow on your gaming monitor.
Baştan sona okudum ve sadece laf salatasından başka bir şey göremedim. Konuyu uzatarak farklı yerlere çekmeye çalışmışlar. İki söyleniş biçimi de aynı sorunu doğuruyor. IPS glow yani siyah ve koyu ekranda ışığın sızması hadi buna sen kanama de, panelle alakalı bir durum. Buna IPS panel üreten firmalar bile sorun demiyor. Artık aklına takılmasın.
Baştan sona okudum ve sadece laf salatasından başka bir şey göremedim. Konuyu uzatarak farklı yerlere çekmeye çalışmışlar. İki söyleniş biçimi de aynı sorunu doğuruyor. IPS glow yani siyah ve koyu ekranda ışığın sızması hadi buna sen kanama de, panelle alakalı bir durum. Buna IPS panel üreten firmalar bile sorun demiyor. Artık aklına takılmasın.
Teşekkürler hocam verdiğiniz bilgiler için. Zaten monitörde ölü piksel yok, UFO testinde de ghosting kontrol ettim onda da bir problem göremedim. Tekrar teşekkür ederim.