Gigabyte M27Q vs. MSI MAG274QRF vs. LG27GP83B-B

beruxen

Megapat
Daha fazla  
1 ay önce başlık açmıştım bütçemi yükseltip biraz araştırdım ve bu üç model arasında kaldım. Benim için monitörün renklerinin göze güzel gelmesi önemli. Gigabyte modelinde text blur sorunu var ve 8 bit. MSI modelinin qd olmayan versiyonu hakkında yabancı forumlarda neredeyse hiçbir bilgi yok. LG modeli de tasarım olarak çok kaba duruyor ve kontrast oranı sanırım iyi değil. Bütçem yaklaşık 6000 TL. Farklı önerilere de açığım. Sizce hangisini seçmeliyim?
Ekran kartım: RX 5700 XT
İşlemcim: i7 6700K

Gigabyte M27Q: RGB yerine BGR pixel düzeni kullandığı için bazı programlarda sıkıntı olabiliyor.

MSI MAG274QRF: MSI kalite kontrolünü düzgün yapmadığı için ölü piksel şikayetleri diğer markalara göre daha fazla oluyor.

LG 27GP83B: RTINGS'in incelemesine göre 750:1 kontrast oranı var, bu da diğer IPS monitörlere kıyasla (1000:1) daha düşük. Eğer karanlık odada kullanacaksanız siyahlar gri gözükebilir fakat aydınlık odada pek problem olacağını sanmam. Tepkime süreleri ise mükemmel.

Uzun araştırmalar sonrası geçtiğimiz cuma günü Technopat üyeleri ve özellikle @Süleyman Yusuf hocamın yardımıyla MSI Optix G273 QF modelini satın aldım. Normalde bu ürünün fiyatı Akakçe ve Cimri gibi sitelerde en uyguna 5500₺ (Bazı sitelerde 6500₺) gibi fiyatlarda gözükürken İtopya üzerinde 4650₺ satılıyor. Rtings incelemesine göre gecikme, ghosting olayına karşı olumlu yönde yüksek derece de oy almış. Eğer Ankara veya İstanbul'da yaşıyorsanız benim gibi İtopya şubesine gidip ölü piksel testi yaptırarak almanızı şiddetle tavsiye ederim. Aşağıda açtığım konuları bıraktım ve yorumları dikkatle okuyunuz size yol gösterecektir.

İtopya linki: MSI 27" OPTIX G273QF 165Hz 1ms DP 2xHDMI IPS WQHD G-Sync Compatible Gaming Monitör| ITOPYA.COM

Açtığım konu linkleri:

Uzun araştırmalar sonrası geçtiğimiz cuma günü Technopat üyeleri ve özellikle @Süleyman Yusuf hocamın yardımıyla MSI Optix G273 qf modelini satın aldım. Normalde bu ürünün fiyatı Akakçe ve cimri gibi sitelerde en uyguna 5500₺ (bazı sitelerde 6500₺) gibi fiyatlarda gözükürken İtopya üzerinde 4650₺ satılıyor. Rtings incelemesine göre gecikme, ghosting olayına karşı olumlu yönde yüksek derece de oy almış. Eğer Ankara veya İstanbul'da yaşıyorsanız benim gibi İtopya şubesine gidip ölü piksel testi yaptırarak almanızı şiddetle tavsiye ederim. Aşağıda açtığım konuları bıraktım ve yorumları dikkatle okuyunuz size yol gösterecektir.

İtopya linki: MSI 27" OPTIX G273QF 165Hz 1ms DP 2xHDMI IPS WQHD G-Sync Compatible Gaming Monitör| ITOPYA.COM

Açtığım konu linkleri:

Gigabyte M27Q: RGB yerine bgr pixel düzeni kullandığı için bazı programlarda sıkıntı olabiliyor.

MSI MAG274QRF: MSI kalite kontrolünü düzgün yapmadığı için ölü piksel şikayetleri diğer markalara göre daha fazla oluyor.

LG 27GP83b: Rtıngs'in incelemesine göre 750:1 kontrast oranı var, bu da diğer IPS monitörlere kıyasla (1000:1) daha düşük. Eğer karanlık odada kullanacaksanız siyahlar gri gözükebilir fakat aydınlık odada pek problem olacağını sanmam. Tepkime süreleri ise mükemmel.

Hocam sanırım MSI olanı alacağım Amazon üzerinde 6100'lü fiyata satılıyor.

Uzun araştırmalar sonrası geçtiğimiz cuma günü Technopat üyeleri ve özellikle @Süleyman Yusuf hocamın yardımıyla MSI Optix G273 qf modelini satın aldım. Normalde bu ürünün fiyatı Akakçe ve cimri gibi sitelerde en uyguna 5500₺ (bazı sitelerde 6500₺) gibi fiyatlarda gözükürken İtopya üzerinde 4650₺ satılıyor. Rtings incelemesine göre gecikme, ghosting olayına karşı olumlu yönde yüksek derece de oy almış. Eğer Ankara veya İstanbul'da yaşıyorsanız benim gibi İtopya şubesine gidip ölü piksel testi yaptırarak almanızı şiddetle tavsiye ederim. Aşağıda açtığım konuları bıraktım ve yorumları dikkatle okuyunuz size yol gösterecektir.

Açtığım konu linkleri:

Bahsettiğiniz ürün çok güzel fakat hem yaşadığım şehirden dolayı gitme şansım yok hem de ürünün standı sabit olduğu için benim için biraz sıkıntılı olabilir hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı