Gigabyte marka 2060'ı satıp MSI Gaming Z almak mantıklı mı?

Ama kasanın ön paneli kapalı. Ön fanlar nereden hava alıyor? Bana çok küçük geldi hava alma boşluğu kasanın ve içe üfleyen kaç fan var hepsi dışarı üflemiyor umarım. Fan sayısı da kasanın hava kaışı iyi olduğunu göstermiyor maalesef.
Kenarlardan yer var öndede çizgi var oradan hava alıyor zaten kasaya dokununca kasa bu gibi ama ekran kartı tarafı sıcak
Değiştirmekte kararlı iseniz 3 Fanlı soğutma sizi tatmin edicektir.

Bu nu alırsam 650 TL vereceğim fazladan soğutması rtx 2060 gaming Z den dahamı iyi

Son düzenleme:
Tabiki daha iyi, Rog strix normal şartlarda 70 dereceyi bile görmez çok nadirdir o değerlere çıkması. Her iki kart da alınabilir. Bu arada Rog strix link de ki satıcıdaki memnuniyet %82, Aorus olan modeli almanız daha iyi olur.

Bu video dan sıcaklık değerlerini kontrol edebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Öncelikle belirtmek isterim ki bu sıcaklık büyük ölçüde kasadan kaynaklanmıyor. Bu ve bunun gibi birçok ekran kartı modeli var sıcak çalışan. En serin kasaya da konulsa 75 dereceye ve üzerine rahatlıkla çıkan kartlar var. Ayrıca bu sorun birçok kişide var. "Gigabyte RTX 2060 temperature" diye aratırsanız yabancı forumlarda da birden fazla konunun olduğunu görebilirsiniz. Örneğin birisi 84 dereceye çıktığından bahsetmiş.

Bende de Gigabyte GeForce RTX 2060 OC 6G modeli mevcut. MSI Afterburner programı ile voltaj ayarlarını değiştirdim biraz, genel olarak 79 derece civarında çalışıyor tam yükte. Arada bir 80-81 oluyor ancak sabit kalmıyor. Çekirdek hızı da 1930-1965 MHZ arası değişiyor. Corsair Spec Delta kasa kullanıyorum ve kasadaki 4 fan haricinde ekstra fan bulunmuyor. Son olarak da 83 dereceye ulaştığını gördüm ilk aldığım zamanlarda ancak herhangi bir kapanma, FPS düşüşü vs. olmadı.

Be
Öncelikle belirtmek isterim ki bu sıcaklık büyük ölçüde kasadan kaynaklanmıyor. Bu ve bunun gibi birçok ekran kartı modeli var sıcak çalışan. En serin kasaya da konulsa 75 dereceye ve üzerine rahatlıkla çıkan kartlar var. Ayrıca bu sorun birçok kişide var. "Gigabyte RTX 2060 temperature" diye aratırsanız yabancı forumlarda da birden fazla konunun olduğunu görebilirsiniz. Örneğin birisi 84 dereceye çıktığından bahsetmiş.

Bende de Gigabyte GeForce RTX 2060 OC 6G modeli mevcut. MSI Afterburner programı ile voltaj ayarlarını değiştirdim biraz, genel olarak 79 derece civarında çalışıyor tam yükte. Arada bir 80-81 oluyor ancak sabit kalmıyor. Çekirdek hızı da 1930-1965 MHZ arası değişiyor. Corsair Spec Delta kasa kullanıyorum ve kasadaki 4 fan haricinde ekstra fan bulunmuyor. Son olarak da 83 dereceye ulaştığını gördüm ilk aldığım zamanlarda ancak herhangi bir kapanma, FPS düşüşü vs. olmadı.
Ben ilk aldığımda 135 FPS alıyordum pubgde düşük te artık 80 eni geçmiyor peki bunun nedeni nedir
Tabiki daha iyi, Rog strix normal şartlarda 70 dereceyi bile görmez çok nadirdir o değerlere çıkması. Her iki kart da alınabilir. Bu arada Rog strix link de ki satıcıdaki memnuniyet %82, Aorus olan modeli almanız daha iyi olur.

Bu video dan sıcaklık değerlerini kontrol edebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok güzel ben bu elimdeki PC yi 4600 TL ye aldım mause iade ettim 300 TL öyle beleş geldi 7 ay kullanmıştım mausegi şimdi Asus strix almam için 650 TL koymam lazım bu demek oluyor ki bu sistem bana 5550 TL oluyor sence bu rakamlara değermi veya sistemi baştan sona 6000 TL ye dahamı iyisini alırım?

Çok güzel ben bu elimdeki PC yi 4600 TL ye aldım mause iade ettim 300 TL öyle beleş geldi 7 ay kullanmıştım mausegi şimdi Asus strix almam için 650 TL koymam lazım bu demek oluyor ki bu sistem bana 5550 TL oluyor sence bu rakamlara değermi veya sistemi baştan sona 6000 TL ye dahamı iyisini alırım?
Ben sadece öneride bulunuyorum yeni ekran kartı almakta kararlı iseniz.

bu rakamlara değermi veya sistemi baştan sona 6000 TL ye dahamı iyisini alırım?
Değermi değmez mi bu sizin bütçeniz ile alakalı, 82 derecede çalışan bir kart ileride oyunlar da FPS düşüşü Drop ve benzeri durumlara yol açabiliyor, çünkü kart belli bir noktaya kadar ısındığı zaman kendini soğutmak için frekanslarını düşürüyor bu da size FPS düşüşü olarak geri dönüyor, iyi bir soğutma istiyorsanız paraya kıymalısınız.

O modelin soğutması yetersiz, kasanızla falan çözebileceğiniz iş değil. Değer mi değmez mi bilmiyorum ama başka modele geçmeden o sıcaklık sorununu çözemeyeceksiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı