Gigabyte R9 290x Fan Sesi

Can Soylu

Hectopat
Yer
Marsilya/Fransa
Daha fazla  
Meslek
Yazilimci olmaya calisiyorum.
Arkadaslar yaklasik 30 euro ucuz oldugu icin Gigabyte sectim, uc tane fanli olan. Kart loadda 45 db ses cikartiyo. Sizden ricam ekran kartlarinizin seslerinizin kac db olugunu ve ne kadar rahatsiz ettigini soylemeniz.

Not : Db degerlerine buradan bakabilirsiniz ; hwww.techpowerup.com/

Aslinda driverindan loadda 75 dereceye kadar izin verebiliyormusum yinede tavsiye icin sagol aldigimda kurcalarim biraz .
Hayırlı olsun hocam. Mümkünse yüksek çözünürlüklü ve kalitede bir kaç resim görmek isterdim kartdan. Yakın bir süre içerisinde sistem toplama şansım var da. :p

- - - Güncellendi - - -

45 desibel yüksek bir rakam. Bir yerlerde hata olmalı. Referans tasarım model bile kart tam yükte iken (Über modu) 38 desibel gürültü değeri üretiyor.
Heh Haluk abi seni gördüğüm iyi oldu. :D

Abi R9 290X ile bir kaç farklı yerden incelemeler okudum da özellikle Guru3d'de bu 95 derecenin teknik olarak düşürülmesi için hiçbir sebep olmadığını ve bir kartın hayatı boyunca bu sıcaklıkta çalışabileceğini yazmışlar. Sen bu konuda ne düşünüyorsun abi, özel tasarımları beklemeli mi yoksa referans tasarım bulunursa alınmalı mı?

Hayırlı olsun hocam. Mümkünse yüksek çözünürlüklü ve kalitede bir kaç resim görmek isterdim kartdan. Yakın bir süre içerisinde sistem toplama şansım var da. :p

- - - Güncellendi - - -

Heh Haluk abi seni gördüğüm iyi oldu. :D

Abi R9 290X ile bir kaç farklı yerden incelemeler okudum da özellikle Guru3d'de bu 95 derecenin teknik olarak düşürülmesi için hiçbir sebep olmadığını ve bir kartın hayatı boyunca bu sıcaklıkta çalışabileceğini yazmışlar. Sen bu konuda ne düşünüyorsun abi, özel tasarımları beklemeli mi yoksa referans tasarım bulunursa alınmalı mı?

İnceleme öncesi AMD'den gelen tanıtım bülteninde de yazıyordu.

GPU, 95 derecede güle oynaya çalışır ama devre kartı sürekli olarak yüksek sıcaklığa maruz kalıyor. Muhtemelen devre kartı da bu sıcaklık ve üzeri derecelere göre tasarlanmıştır. Ama neresinden bakarsan bak; 95 derece sıkıntılı bir rakam. Ben olsam riske atmayıp özel soğutmalı modelleri beklerdim.

Arkadaslar yaklasik 30 euro ucuz oldugu icin Gigabyte sectim uc tane fanli olan kart loadda 45 db ses cikartiyo. Sizden ricam ekran kartlarinizin seslerinizin kac db olugunu ve ne kadar rahatsiz ettigini soylemeniz.Not : Db degerlerine buradan bakabilirsiniz ; hwww.techpowerup.com/

İnsan kulağı için gürültü sınırı 40 desibel'dir. Bu konu hakkında şöyle bir video var. R9 290X'ın hızı %75'e varınca gürültülü çalışmaya başlıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsan kulağı için gürültü sınırı 40 desibel'dir. Bu konu hakkında şöyle bir video var. R9 290X'ın hızı %75'e varınca gürültülü çalışmaya başlıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda yapılan ölçüm hatalı. İstisnaları bir kenara bırakırsak, ev kullanıcıları oyun sistemlerini uzay montajda kullanmaz. Sistem, kulağa en az 50cm ve 1mt civarı uzaktadır. Kart, kasa içinde çalışacağı için de ses bir miktar absorbe edilir.

Çoğu yurtdışı sitesinde, desbiel ölçeri kartın gözüne sokup ölçüm yaparlar. Bu nedenle ortaya 50-60dBA gibi saçma değerler çıkar.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnceleme öncesi AMD'den gelen tanıtım bülteninde de yazıyordu.

GPU, 95 derecede güle oynaya çalışır ama devre kartı sürekli olarak yüksek sıcaklığa maruz kalıyor. Muhtemelen devre kartı da bu sıcaklık ve üzeri derecelere göre tasarlanmıştır. Ama neresinden bakarsan bak; 95 derece sıkıntılı bir rakam. Ben olsam riske atmayıp özel soğutmalı modelleri beklerdim.
Peki abi büyük ihtimalle görmüşsündür Techpowerup bugün R9 290'ın incelemesini yayınladı (X olmayan) ve orada gördüğüm kadarıyla 150$ fark ile X modeline göre neredeyse hiç performans farkı yok, en azından X'in Quiet moduna göre.

perfrel.gif

Ne düşünüyorsun abi, bu kartı 1000-1200 TL'den TR'de görebilir miyiz? :p

Peki abi büyük ihtimalle görmüşsündür Techpowerup bugün R9 290'ın incelemesini yayınladı (X olmayan) ve orada gördüğüm kadarıyla 150$ fark ile X modeline göre neredeyse hiç performans farkı yok, en azından X'in Quiet moduna göre.

Ne düşünüyorsun abi, bu kartı 1000-1200 TL'den TR'de görebilir miyiz? :p

R9 290 elimde. Aksilik olmazsa Perşembe yayına girecek. Yorumu ancak, yarın dersimi çalıştıktan sonra yapabilirim :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı