GokhanYigitGya
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Merhaba.
Windows 10'dan 11'e yükseltme yani tüm ayar ve kurulumları koruyarak geçme işleminde sorunlar yaşıyorum.
Cihazım eski, 13 civarı yaşında. İşlemci ve TPM hatası var.
Bunlar için YouTube'dan bir takım yöntemleri uyguladım işe yaramadı.
Mesela, Windows 11 kurulum dosyasında Source klasörü içinde bir DLL'yi not defterinde açıp TPM ve UEFI ismi geçen hereyi silip sonra kurulum denemek.
Ya da Technopat'ın YouTube videosundaki gibi kayıt defterine anahtar eklemek.
Sonunda asagıdaki ekran görüntüsünde bulunan hatayı alıyorum her seferinde.
En başta TPM ve işlemci uyumsuzlugu uyarısı almaktayım. RAM vb diger her şey uyumlu görünüyor.
Çözüm önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.
İşlemciniz SSE 4.2'yi desteklemiyor.
Dolayısıyla işlemciniz Windows 11 24H2 ve sonrasını bypass yöntemi yapsanız da desteklemiyor. İşlemciyi destekleyen son sürüm olan Windows 11 23H2 sürümününün Home/Pro sürümleri için desteği de 11 Kasım 2025'te bitecek. Enterprise sürümlerinin de kasım 2026'ya kadar süresi var yani uzun vadeli bir çözümü için kullanılması pek mantıklı değil.

Microsoft Windows
Check end-of-life, release policy and support schedule for Microsoft Windows.
Tavsiyem Windows 10 IoT LTSC 2021 yükleyin. Uygulama desteği dışında 2032'ye kadar rahat edersiniz güvenlik güncellemesi ve Windows Defender açısından.
Windows 10/11 LTSB/LTSC için ISO arşivi
Not: Web sitesi, bilgisayarınız veya ISO dosyaları ile ilgili hiçbir şekilde sorumluluk almıyorum. Her şeyden siz sorumlusunuz. Arkadaşlar biliyorsunuz eski bilgisayarlar için çoğunlukla LTSB veya LTSC sürümleri öneriyoruz. İşte bu yüzden internetten LTSB ve LTSC sürümlerinin Türkçe ISO...