Windows 10'dan 11'e nasıl geçilir?

Merhaba.
Windows 10'dan 11'e yükseltme yani tüm ayar ve kurulumları koruyarak geçme işleminde sorunlar yaşıyorum.
Cihazım eski, 13 civarı yaşında. İşlemci ve TPM hatası var.
Bunlar için YouTube'dan bir takım yöntemleri uyguladım işe yaramadı.
Mesela, Windows 11 kurulum dosyasında Source klasörü içinde bir DLL'yi not defterinde açıp TPM ve UEFI ismi geçen hereyi silip sonra kurulum denemek.
Ya da Technopat'ın YouTube videosundaki gibi kayıt defterine anahtar eklemek.
Sonunda asagıdaki ekran görüntüsünde bulunan hatayı alıyorum her seferinde.
En başta TPM ve işlemci uyumsuzlugu uyarısı almaktayım. RAM vb diger her şey uyumlu görünüyor.

Çözüm önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

İşlemciniz SSE 4.2'yi desteklemiyor.

Dolayısıyla işlemciniz Windows 11 24H2 ve sonrasını bypass yöntemi yapsanız da desteklemiyor. İşlemciyi destekleyen son sürüm olan Windows 11 23H2 sürümününün Home/Pro sürümleri için desteği de 11 Kasım 2025'te bitecek. Enterprise sürümlerinin de kasım 2026'ya kadar süresi var yani uzun vadeli bir çözümü için kullanılması pek mantıklı değil.

Tavsiyem Windows 10 IoT LTSC 2021 yükleyin. Uygulama desteği dışında 2032'ye kadar rahat edersiniz güvenlik güncellemesi ve Windows Defender açısından.

İşlemciniz SSE 4.2'yi desteklemiyor.

Dolayısıyla işlemciniz Windows 11 24H2 ve sonrasını bypass yöntemi yapsanız da desteklemiyor. İşlemciyi destekleyen son sürüm olan Windows 11 23H2 sürümününün Home/Pro sürümleri için desteği de 11 Kasım 2025'te bitecek. Enterprise sürümlerinin de kasım 2026'ya kadar süresi var yani uzun vadeli bir çözümü için kullanılması pek mantıklı değil.

Tavsiyem Windows 10 IoT LTSC 2021 yükleyin. Uygulama desteği dışında 2032'ye kadar rahat edersiniz güvenlik güncellemesi ve Windows Defender açısından.
Muhtemelen 1 sene içerisinde bilgisayarımı değiştiririm.
Uzun vadeli kullanma planım yok.İşlemci güncellemesi yapmak seçenegi için işlemci destek listesine ulaşabilecegim bir sayfa linki var mı acaba?

Intel:
AMD:
Microsoft'un önerdikleri bunlar.

Tabii SSE 4.2 ve sonrasını destekleyen herhangi bir 64 Bit işlemciyi de alıp takabilirsiniz TPM bypass ile Windows 11 çalışacaktır.

Intel:
AMD:
Microsoft'un önerdikleri bunlar.

Tabii SSE 4.2 ve sonrasını destekleyen herhangi bir 64 Bit işlemciyi de alıp takabilirsiniz TPM bypass ile Windows 11 çalışacaktır.
GA-880GMA-UD2H anakartımız bu.Sanırım listedeki hiçbir işlemci kartımıza uyumlu değil.
Windows 10 desteginin bitmesi nedeniyle 11 yükleme çabasına girişitik aslında.
Çokta gerekli mi bilmiyorum dogrusu.

GA-880GMA-UD2h anakartımız bu. Sanırım listedeki hiçbir işlemci kartımıza uyumlu değil.
Windows 10 desteginin bitmesi nedeniyle 11 yükleme çabasına girişitik aslında.
Çok da gerekli mi bilmiyorum dogrusu.

Bu sisteme IoT LTSC yüklemeniz daha doğru daha önce belirttiğim gibi.

Uygulama desteği hariç güvenlik güncellemelerini 2032'ye kadar alacak zaten. Antivirüs olarak da Windows Defender kullanılabilir zaten çünkü güvenlik güncellemesi alıyor.

Yani Windows 10'da web tarayıcısı Steam vs çalıştığı sürece IoT LTSC 2021 rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Bu sisteme IoT LTSC yüklemeniz daha doğru daha önce belirttiğim gibi.

Uygulama desteği hariç güvenlik güncellemelerini 2032'ye kadar alacak zaten. Antivirüs olarak da Windows Defender kullanılabilir zaten çünkü güvenlik güncellemesi alıyor.

Yani Windows 10'da web tarayıcısı Steam vs çalıştığı sürece IoT LTSC 2021 rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Mevcut win10 pro sistemi bahsettiginiz sisteme yükseltme şeklinde geçirmek mümkün mü peki?
İkinci olarak,bilgisyarımda genellikle web siteleri ile vakit harcıyorum.
Ayrıca 2005-2010 civarı birkaç oyun oynuyorum cod2 online gibi.
Ayrıca bir miktar program kullanıyorum zaman zaman.
Steam vs gibi ihtiyaclarım yok.
Bahsettiginiz sürüm win10 prodan ne acılardan farklı ve bizim ihtiyaclarımıza cevap verir mi sizce?
Unutmadan,kaspersky,malwarenytes vb uygulamalar olmazsa olmazım.
Bunların son sürümleri çalışır olmalı cihazda.

Mevcut Windows 10 Pro sistemi bahsettiginiz sisteme yükseltme şeklinde geçirmek mümkün mü peki?
İkinci olarak, bilgisyarımda genellikle web siteleri ile vakit harcıyorum.
Ayrıca 2005-2010 civarı birkaç oyun oynuyorum CoD2 Online gibi.
Ayrıca bir miktar program kullanıyorum zaman zaman.
Steam vs gibi ihtiyaclarım yok.
Bahsettiginiz sürüm Windows 10 Pro'dan ne acılardan farklı ve bizim ihtiyaclarımıza cevap verir mi sizce?
Unutmadan, Kaspersky, malwarenytes vb uygulamalar olmazsa olmazım.
Bunların son sürümleri çalışır olmalı cihazda.

Son Windows 10 sürümü 22H2 olduğu fakat IoT LTSC Windows 10 21H2 tabanlı olduğu için format ile geçmenizi tavsiye ediyorum.

LTSC sürümlerinde Microsoft Store önyüklü gelmiyor ve hesap makinesi notepad gibi sistem uygulamaları UWP değil Win32 (EXE) sürümü.

Yani hesap makinesi mesela Windows 8.1 ve sonrası gibi değil de Windows Vista/Windows 7'deki gibi.

Şu an bilindik tüm tarayıcılar Windows 10 destekliyor. Diğer söylediğiniz programlarda Windows 7 ile bile çalışabilecek programlar.

Kaspersky vb. antivirüsler hala Windows 10'u destekliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı