Gigabyte RTX 2060 Sıcaklık Sorunu

Daha fazla  
Bundan 2-3 ay önce bilgisayarımı güncellediğimde de konu açmıştım ama cevap alamamıştım. Bu süre içerisinde gerek parçaları aldığım yere, gerek Gigabyte ile iletişime geçtim ama bir yararı olmadı. Kasamın hava akışının ve fanlarımın yeterli olduğu düşünüyorum çünkü eski ekran kartımda 2-3 saatlik oynamada bile en fazla 74 derece görüyordum. Bu durumu düzeltmek için yapabileceğim yok mudur acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX'lerden gelen şikayetler nedir böyle, acaba kartlarda genel bir sorun mu var, chipsetinde diye düşünmeden edemiyorum. Çok yüksek ısısı, firma tam olarak ne dedi ?

RTX'lerden gelen şikayetler nedir böyle, acaba kartlarda genel bir sorun mu var, chipsetinde diye düşünmeden edemiyorum. Çok yüksek ısısı, firma tam olarak ne dedi ?
Nvidia sitesinde 88 dereceye kadar sorun olmadan oynatır yazısını örnek olarak gösterdiler.

Nvidia sitesinde 88 dereceye kadar sorun olmadan oynatır yazısını örnek olarak gösterdiler.
Tamam maksimum derecede sorun yok ama, soğutma olarak aktif bir hissiyat vermesi için de kartın tam güç tüketmesini sağlamak lazım. Ben size termal macun değişimi önerebilirdim lakin bunun için firmaya danışmanız gerek. Hatta bunu onlardan talep ederseniz garanti dışı kalmaz belki, fan yerine de sıvı soğutucu düşünülebilir mi emin değilim.

Kasa çok eski, hava sirkülasyonu nasıl sağlanıyor anlamadım, eski ekran kartınızın modeli nedir?
2016 yılında üretilmiş sanırım, hiç duymamıştım fazlasıyla fan desteği var ilgimi çekti takipteyim.

GTX960 120W TDP, 2060 160W TDP. Sanırım ekran kartından kaynaklı, çok fazla TDP farkı yüzünden insanlar neden ısınıyor diye düşünüyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…