Gigabyte RTX 2060 vs Asus ROG Strix RX590

killing_joke

Hectopat
Önümüzdeki cuma, yeni bir kasa almak istiyorum. Aslında İtopya sitesinde satılan Teknoking isimli, Gigabyte RTX2060 6 GB'li sistemi almaya karar vermiştim ancak bu modelde, ısınma sorunu olduğunu birkaç yerde okudum. Biraz daha araştırma yaptım ve 1 model daha gözüme çarptı, bilen birinden yardım almak istedim.

5000 TL'lik kasa, benim için tek soru işareti, sorun çıkarmaya elverişli bir kasa mı değil mi?

Bu ise 2. tercihim sadece Sapphire RX590 ekran kartını, ASUS STRIX RX590 ile değiştirdim(bu model 3 fanlı diye) fiyatı 4200'e çıktı

Sizce hangisi daha uygun? İlk kasa ile daha yüksek FPS alacağı mı, az çok biliyorum ancak her iki kasada akıcı bir oyun deneyimi sunacaktır takılma, kasma yaşatmayacaktır, bu yüzden öncelikle önemsediğim konu, hangi modelin daha kullanışlı olacağı ve daha az sorun çıkarmaya meyilli olduğu.

Şimdiden teşekkürler

RX590, GTX1660 - 1660Ti rakibi bir kart. 2060 ile kıyas yapmak yanlış. Tabii ki 2060 olan sistem daha iyi. Yani bütçe elverirse ilki benim önerim olur. Ray Tracing kullanma avantajını zaten söylemeye gerek yok herhalde.

Hocam ben olsam 1. sistemi alırdım. Bütçem uygun ise de bir 8 GB' lık daha RAM takardım. Amd tabanlı sistemler de bildiğiniz üzere FPS artışı baya sağlanıyor. Bir de hocam ışın izleme avantığı olacaktır.

RX590, GTX1660 - 1660Ti rakibi bir kart. 2060 ile kıyas yapmak yanlış. Tabii ki 2060 olan sistem daha iyi. Yani bütçe elverirse ilki benim önerim olur. Ray Tracing kullanma avantajını zaten söylemeye gerek yok herhalde.
Bu iki ekran kartının rakip olmadığını, yüksek fps farkı olacağını az, çok biliyorum ancak Gigabyte 2060'lı kartta ısınma problemleri olduğunu okuyunca, RX590'ın daha az FPS alacağım ama daha az sorun yaşayacağım bir ekran kartı olur mu diye düşündüm.
Zaten 65 inc bir televizyona bağlayacağım için, çok uçuk FPS'lere izin vermeyecek. sabit belli bir FPS üzerinden akıcı takılmadan oynatması kafidir.

Hocam Gigabyte markası zaten çok tercih edilen marka değil diye düşünüyorum fakat RX serisinde watmann sorunu yaşama şansınız vardır.

RTX 2060 almanızı öneririm msi veya asus tercih edebilirsiniz fakat yinede gigabyte da iyi bir seçim olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…