Gigabyte RTX 2080S Windforce cızırtı sesi

Blastarsk

Megapat
Öncelikle iyi akşamlar. Geçen hafta İncehesap Gaming Gecesinde 5800 TL'ye Gigabyte RTX 2080 Super Windforce almıştım. Masaüstünde veya tarayıcıda dolaşırken herhangi bir ses sorunu yok ama oyuna girdiğimde veya ekran kartını yük altına soktuğumda aşırı fazla cızırtı geliyor. CS:GO oynarken ekran kartı yer yer ıslık çalıyor, ısınmasında da bir sıkıntı yok 65 dereceyi geçmedi.

Bu sorunu bilgisayar üzerinden kendim çözebilir miyim? Benim yapabileceğim bir şey yoksa ürün değişimi isteyeyim mi yeni gelecek kartta da aynı sorun olur mu? Eğer hepsinde bu sorun varsa mecbur iade edeceğim ama 5800 TL'ye bu kart yerine alabileceğim başka kart bulabileceğimi zannetmiyorum. 2080 Ti 9000 TL'den, 3070'ler ise 7000 TL'den başlıyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

Muhtemelen yük altında fanlar hızlı çalışmaya başlayınca geliyordur ses. Fanların vidaları gevşemiş olabilir, balans olabilir ya da bir yere sürtüyor olabilir. Garantiye gönderin yazılımsal olduğunu düşünmüyorum.

Biz buna halk arasında Coil Whine diyoruz. Herhangi bir performans kaybı ya da FPS kaybı yaşatmaz, gürültü kirliliğinden başka bir şey değildir. Değişim talebinde bulunabilirsiniz. Ya da çok rahatsız etmiyorsa kalabilir ama ben olsam değişim isterdim.

Coil Whine problemi yaşıyorsun sanırım. Pek bir çözümü yok tamir konusunda. Değişim talebinde bulunun. Yeni gelen üründe de aynı sorun olursa iade edin tabi iade şansınız varsa.
Peki kartı değişime gönderdikten sonra da aynı sorunu yaşarsam incehesap ürünü iade alır mı? Sonuçta 15 gün geçmiş oluyor. Bu konuyla ilgili bilginiz varsa yanıtlarsanız memnun olurum.

Peki kartı değişime gönderdikten sonra da aynı sorunu yaşarsam incehesap ürünü iade alır mı? Sonuçta 15 gün geçmiş oluyor. Bu konuyla ilgili bilginiz varsa yanıtlarsanız memnun olurum.

Almak zorundalar. Kanun böyle.
Ayrıca o koşulsuz 15 gün. 6 ay içinde olan donanım arızaları tamir edilemezse iade veya değişim yapılır bu bütün elektronik aletler için geçerlidir.

Allah belasını versin o kartın bende aldım 5777 tlye ince hesaptan 15 dk sonra değişime gonderdim hem jelatinsiz gelmişti hemde bu ses problemi vardı tam 1 ay oldu en sonunda para iadesi teklif ettiler bakalım para iadesi ne zaman olacak.
Burdan kartı 1 e 1 değişim için gondereclere söylüyorum kartı garantiye gondermesinler kartı garantiye gittiğin 1e1 değişim hakkınızı kaybediyorsunuz

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı