Gigabyte RTX 3060 Ti termal macun ve termal ped değişimi nasıl yapılmalı?

cinar_terim09

Hectopat
Daha fazla  
Gigabyte 3060 Ti 3 fanlı modelini kullanıyorum. 2,5 sene önce almıştım hiç termal macun ve ped değişikliği yapmadım. Termal macununu yarın değiştirmeyi düşünüyorum mahalledeki bir bilgisayarcıdan önerdiği bir macunu alacağım. 3 ay önce falan da işlemci için termal macunu aynı yerden alıp sürmüştüm. Ekran kartındaki pedlerin değişiminin macun kadar önemli olmadığını söyledi pedlerin ömrü daha uzun olur genelde dedi. Yalnızca macunu yenilemem doğru olur mu? Macun önerisi olarak o adamın verdiği macunu direkt bakmadan almam sıkıntı yaratır mı yoksa bir marka incelemem gerekir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen önerdiği macun elinde ne varsa odur. Tabii ki de macunun modelini bilmeden alma, macun modeli çok önemlidir. Pedler 2,5 sene geçtiğini varsayarsak daha değişmesine gerek olduğunu düşünmüyorum. Pedler kolay kolay aşınan şeyler değiller. Yine de değiştirmekten zarar gelmez. İçini açıyorsan ve bütçende varsa değiştir gitsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

bu nasıldır peki sizin attığınıza daha erken kuruyabilir diye yorumlar gördüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı