Gigabyte RTX 3060 Ti vs XFX RX 6700 XT Speedster

Daha fazla  
Arkadaşlar ekran kartımı yükseltmeyi düşünüyorum. Şu an RX590 kullanıyorum. Bütçem linkte belirttiğim iki karta da yetiyor. 2.el düşünmüyorum. Yayıncılıkla işim yok oyun oynuyorum hikaye tabanlı Online ancak Photoshop, SolidWorks vs gibi yazılımlarda kullanıyorum. Araştırmalarım sonucunda bu iki kartı buldum kararsızım kullanan ve bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

Gigabyte için ısınma sorunu çok önemli değil ama iş BGA yöntemine gider mi? Veya 8 GB VRAM yetersiz kalacak mı?

Bu kartta da NVIDIA teknolojilerini alternatifi olmasına rağmen stabil sunamıyor diyorlar. WattMan arızalarını RX 590'da yaşadım.

Dlss ve rtx konusunda 3060 çok çok önde, benim tercihim 3060 olurdu

İki kartta sizi üzmez. 6700XT VRAM açısından önde fark olarak tek o var. Ayrıca RTX teknolojisini hala 3060 gibi kartlarda kullanabileceğini düşünen insanlar var onlara kulak asmayın. DLSS ve FSR açısından şu an DLSS daha iyi ama siz bu kartın DLSS'ini zaten ileri dönem oyunlar için kullanacaksınız. İleride hangisi daha iyi olur bilemem. Ama başta da dediğim gibi ikisi de sizi üzmez.

Hocalarım verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim biraz daha araştırınca kendimce şu kanıya vardım. Ray Tracing için erken XX80 ve XX90 model kartlarda gerçek verimini veriyor gibi DLSS gelince FSR da bence güzel işler çıkarıyor VRAM konusunda AMD daha çok ısındım XFX markasınında coil whine problemi sanki bitmiyor linkini atığım 6700XT yorum yapanlar coil whine sorunu yaşadıklarını belirtmiş şu an kullandığım XFX RX590 ve arkadaşıma beraber aldıgım XFX RX570'te de coil whine sorunu var tabii bunu XFX için söylüyorum.

6700XT seçimi seni 1440p de hiç üzmeyecektir 2160p de ise belli ayarlar veya FSR açılması gerekecektir 1080p için zaten sorun yok. 3060 ti VRAM olarak bana tatminkar gelmiyor, evet bugün günü kurtaracak ama yeni nesil oyunlar çıktıkça veya 4k oyun oynayayım dedikçe yeterli olmayacaktır. Üstelik fiyat farkı da var.

Peki Unity kullanımındada 6700XT önerir misiniz? Monitörlerim 1080p hemen değişitiremeyeceğim işlemciyi 5600X yapacağım 3600X kullanıyorum. Şu anki temennim beni iyi kötü ayarlarda 2027 2028'e götürmesi sonrası yeni sistem olur.

Doğrusu UNITY hangi birimleri daha çok kullanıyor bilemiyorum araştırmanı tavsiye ederim, daha fazla ram mi kullanıyor işlemci mi, ekran kartı mı buna bir bak. Ama ekran kartı kullanıyorsa zaten 6700XT en güçlü kartlardan bir tanesi memnun kalacağını sanıyorum. Bazı uygulamalar NVIDIA tarafında daha iyi sonuçlar veriyor, bunun UNITY kısmı için araştırma yapabilirsin. Arada iyi bir fark var ise NVIDIA tercih edilebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…