Gigabyte RTX 3070 düşük GPU kullanımı sorunu

Bucketheadland7

Kilopat
RAM
Kingston Fury 16GB 3200 MHZ
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 EVO NVME SSD 500gb
Ekran kartı
Gigabyte Eagle RTX 3070
Anakart
Asus Prime Z690 D4
İşlemci
i5 12400f
Merhaba arkadaşlar. Dün itibarıyla i5 12400F, 16 GB DDR4 RAM ve RTX 3070'e geçiş yaptım. Warhammer 40k Darktide'da 1080p, DLSS açık (tüm modlarını denedim) high grafik ayarlarında düşmanlara karşı savaşırken ortalama 40 FPS alıyorum. 20'lere kadar düşüyor. NVIDIA izleyicisinden değerlere baktığımda GPU kullanımı maksimum %40 oluyor. CPU kullanımı da %68-70 arası. Days Gone'da da GPU kullanımı bazen %60 oluyor ve ortalama 90 FPS alıyorum maksimum ayarlarda. Bu sorunu nasıl çözebilirim? GPU kullanımını nasıl arttırabilirim?

Sorun kendiliğinden çözüldü gibi. Daha yüksek FPS değerleri almaya başladım ve GPU kullanımı biraz daha yükseldi. Halo Infinite'te (multiplayer) sabit 150 FPS alıyorum ve %99 kullanıyor GPU'yu oyun.

Sorun tekrar ortaya çıktı maalesef. Battlefield 2042'de 40-45 arası GPU kullanımı var ve çok düşük fps alıyorum. Rica etsem bios güncellemee yardımcı olabilir misiniz ? @claus

Son düzenleme:
Sorun kendiliğinden çözüldü gibi. Daha yüksek FPS değerleri almaya başladım ve GPU kullanımı biraz daha yükseldi. Halo Infinite'te (multiplayer) sabit 150 FPS alıyorum ve %99 kullanıyor GPU'yu oyun.

Sorun tekrar ortaya çıktı maalesef. Battlefield 2042'de 40-45 arası GPU kullanımı var ve çok düşük fps alıyorum. Rica etsem bios güncellemee yardımcı olabilir misiniz ? @claus
Sana attığım BIOS dosyanını indir ve RAR içindeki dosyayı USB Belleğe at.
BIOS'a gir. Advanced > Tools kısmında EZ flash bölümü var. Oraya gir ve USB içindeki BIOS dosyasını seçip güncelle. Güncelleme olurken sisteme asla müdahele etme. Sistemi açtıkran sonra tekrar BIOS'a gir ve restore defaults save yap.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı