Gigabyte RTX 3080 Ti sıcaklığı nasıl düşürülür?

Tedosla

Kilopat
Ekran kartımın sıcaklık değerlerini düşürmek istiyorum, ancak termal macunu değiştirmeme rağmen (garanti) sıcaklık hala 83°c'ye kadar çıkıyor ve kart kendini güç kısma moduna alıyor.

Sistem bileşenlerim:

• Ekran kartı: Gigabyte 3080 Ti OC 12 GB.
  • Kasa: DeepCool CC560 v2, 700W 80+
  • İşlemci soğutucu: Dark Freezer X123 (kule tipi)
Buna ek olarak, ekran kartı ile işlemci arasında soğutucu olmadan konumlandırılmış Samsung 970 EVO SSD bulunuyor ve bu bileşenin sıcaklığı da 73°c'ye kadar yükseliyor.
SSD için soğutucu bloğu almayı düşünüyorum.

Sıcaklık sorununu gidermek için ne yapabilirim?
Yazılımsal bir sıkıntı olabilir mi?

Termal macun olarak ne kullandınız? vramler üzerinde ki termal padleri de değiştirebilirsiniz. Ayrıca kasanız nedir? hava akışı ne durumda? SSD için soğutucu blok almak güzel fikir ancak öncelik ped değişimi ve kaliteli termal macun ile yeniden deneyin. Yani macunu uygulama şekli bile önemli hocam.

Hocam garantiye yolladım ne kullandılar bilmiyorum, belki de sadece hava tutup yolladılar.

Kasa: DeepCool CC560 v2, 700W 80+

Şuanlık Undervolt ile idare ediyorum belki bilmediğim bir şey vardır diye sormak istedim.

Şu videodaki ayarı:
Curve -200 iken 1850MHz'e çekip deneyin bende işe yaramıştı saçma soğutucusu olan Zotac Trinity'de zamanında:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada macunu düzgün sürdüğünüze emin misiniz? Bana fazla geldi sıcaklık

Şu videodaki ayarı:
Curve -200 iken 1850MHz'e çekip deneyin bende işe yaramıştı saçma soğutucusu olan Zotac Trinity'de zamanında:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada macunu düzgün sürdüğünüze emin misiniz? Bana fazla geldi sıcaklık.

Evet ben de böyle kullanıyorum undervolt.

Garantiye yolladım onlar yaptı 2 saat boyunca 4k'da oyun oynadık yazmışlar, değerleri normal demişler.

Gigabyte'ınn en baz en dandik modeli, sıcaklıklar bir tık yüksek ama normal gibi.

Kasada iyi bir hava akımı olduğunudan emin olun. Ön ve alt fanlar içeri hava alacak, üst ve arka fanlar dışarı hava atacak şekilde olmalı.

Kasanın yan kapağı açık kullanarak ta test edebilirsiniz değişim olacak mı diye.

Gigabyte'ınn en baz en dandik modeli, sıcaklıklar bir tık yüksek ama normal gibi.

Kasada iyi bir hava akımı olduğunudan emin olun. Ön ve alt fanlar içeri hava alacak, üst ve arka fanlar dışarı hava atacak şekilde olmalı.

Kasanın yan kapağı açık kullanarak ta test edebilirsiniz değişim olacak mı diye.

Böyle 80'lere düşüyor.

Bendeki Zotac da dandikti. Bence macunu sürdükten sonra düzgün kapatamamışlar.

Garantiye gitmeden önce de bu derecelerdeydi ikinci el aldım test yaptığım zaman 73 75'lerdeydi.

Kule Tipi soğutucum havayı aşağı üflüyor olabilir mi ekran kartının üstüne?

Böyle 80'lere düşüyor.

Garantiye gitmeden önce de bu derecelerdeydi ikinci el aldım test yaptığım zaman 73 75'lerdeydi.

Kule Tipi soğutucum havayı aşağı üflüyor olabilir mi ekran kartının üstüne?

İşlemci soğutucu kasanın arkasına doğru üflemeli. Bu şekilde işlemcinin sıcaklığını da ekran kartına iletiyor o yöne üfleyerek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı