Gigabyte RTX 4070 Windforce alınır mı?

Jesse Pinkmann

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, işlemcim Ryzen 5 5600 600W PSU var. Sistemin detayları tüm parçalarımla birlikte şu şekilde:

1764512392891.png

almayı düşündüğüm ürün bu: Amazon.com.tr en ucuz RTX 4070 şu anda Gigabyte olduğu için onu almayı düşünüyorum, herhangi bir sıkıntısı var mıdır problem olur mu? Soğutma konusunda çok da iyi olmadığını duydum bir sıkıntı yaşar mıyım? Şu anda 1080p monitör kullanıyorum darboğaz olmaması adına 2K monitör de alacağım amacım bu sistemin beni 3 4 yıl götürmesi işlemci değiştirmeyi düşünmüyorum bu arada. Siz ne düşünüyorsunuz benim durumumda RTX 4070 alınır mı? Ve PSU'm besler mi?

4060'tan 4070'e geçmek pek mantıklı değil.
Sorun yaşatmaz ama ileride 5000 veya çıkınca 6000'e geçmek daha iyi olabilir.
Kağıt üstünde besliyor PS'unuz.

RTX 5060Ti 16GB modeli ile 3-4k fiyat farkı var sanırım. Mesela bu attığım ürün ile arasında çok fark var mı ? Bence bunu almak daha mantıklı gibi. En azından 5000 serisine geçiş yapmış olursunuz.

5070'i de düşündüm zaten ama PSU'm beslemez diye korktum artı olarak darboğaz olur diye vazgeçtim.

Hocam darboğaz yapar yapmasına ama yeni CPU alana kadar da üzmez açıkçası.
RX 9060XT'yi Ryzen 3100 ile 3ay kullandım sorun yaşamadım (darboğaz vardı ama oyunlarda takılma donma yaşatmadı)

5070'i de düşündüm zaten ama PSU'm beslemez diye korktum artı olarak darboğaz olur diye vazgeçtim.
PSU 12V kanalından 552W verebiliyor(muş). 4070'nin TDP'si 200W, işlemcinin TDP'si minimum 65W, yük altında 90W civarı sanırım. Gerisini artı/eksi siz hesap edin işte. Yani beslemesine besler de 4070 almanızı önerir miyim? Hayır.

Hocam darboğaz yapar yapmasına ama yeni CPU alana kadar da üzmez açıkçası.
RX 9060XT'yi Ryzen 3100 ile 3ay kullandım sorun yaşamadım (darboğaz vardı ama oyunlarda takılma donma yaşatmadı)

Ya uzun bir süre yeni bir işlemci almayı düşünmüyorum açıkçası, oldukça fazla masraf yaptım zaten. Böyle de kullanamaz mıyım? Acayip pahalı işlemciler.

PSU 12v kanalından 552W verebiliyor(muş). 4070'nin TDP'si 200W, işlemcinin TDP'si minimum 65W, yük altında 90W civarı sanırım. Gerisini artı/eksi siz hesap edin işte. Yani beslemesine besler de 4070 almanızı önerir miyim? Hayır.

Darboğaz hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ya uzun bir süre yeni bir işlemci almayı düşünmüyorum açıkçası, oldukça fazla masraf yaptım zaten. Böyle de kullanamaz mıyım? Acayip pahalı işlemciler.

Darboğaz hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yani 2K da kullanabilirsiniz kısmı bir darboğaz olur ama 4060'tan 4070e geçmek pek mantıklı değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı