Gigabyte RTX 4070 Windforce alınır mı?

Hocam bu kesinlikle alınır. 2-3 ay idare edilebilir diye düşünüyorum bende. Ama ben sizin yerinizde olsam bu kasayı satıp üzerine RTX 4070 bütçesini koyar yeni bir kasa alırdım. İşlemci değişmeniz şart zaten. Birde PSU bana göre çok sınırda kalıyor. Tam yük altında PSU ne gösterecek o belli değil. Ortaki değerlere çok takılmamak lazım. En az 750W 80+ düzgün bir psu gerekiyor. Ayrıca Ramler 3200Mhz'de kalmış.
Sizin yerinizde olsam bu kasa şuan iş görüyorsa yatırım yapmam. Ama çok ihtiyacım var diyorsanız yapılır ama o işlemci ile bilemedim

Darboğaz hakkında ne düşünüyorsunuz?
Monitörünüzün çözünürlüğü nedir? 2K ise kurtarır. 5070'nin TDP'si 250W. Kaliteli bir PSU'nuz olsaydı 5070'i uzun süre idare edebilirdi ama yakın zamanda PSU değişikliğine gitmeyecekseniz uzun vadede 5070 için besleme problemi olabilir. Kağıt üzerinde yine yeterli ama PSU'nuz sürekli yüksek yük altında olacak.

Hocam bu kesinlikle alınır. 2-3 ay idare edilebilir diye düşünüyorum bende. Ama ben sizin yerinizde olsam bu kasayı satıp üzerine RTX 4070 bütçesini koyar yeni bir kasa alırdım. İşlemci değişmeniz şart zaten. Bir de PSU bana göre çok sınırda kalıyor. Tam yük altında PSU ne gösterecek o belli değil. Ortaki değerlere çok takılmamak lazım. En az 750W 80+ düzgün bir PSU gerekiyor. Ayrıca RAM'ler 3200MHz'de kalmış.
Sizin yerinizde olsam bu kasa şu an iş görüyorsa yatırım yapmam. Ama çok ihtiyacım var diyorsanız yapılır ama o işlemci ile bilemedim.

RAM'ler o kadar sorun yaratmaz Ryzen 5700x3D kullanıyorum 3600MHz de RTX 3090 ve 4080 ile de kullandım gayet tatmin edici değerler aldım.
2K monitör parasını direkt işlemcide kullansa daha mantıklı olur.

Bence mantıklı, çünkü bayağı fark var.

FPS değerleri arasında ciddi fark var evet haklısınız fakat 1model üstüne o kadar para vermeye değeceğini düşünmüyorum en kötü indirimden RX 9070 XT düşürülebilir 27 30 bandı arasında.

Hocam bu kesinlikle alınır. 2-3 ay idare edilebilir diye düşünüyorum bende. Ama ben sizin yerinizde olsam bu kasayı satıp üzerine RTX 4070 bütçesini koyar yeni bir kasa alırdım. İşlemci değişmeniz şart zaten. Bir de PSU bana göre çok sınırda kalıyor. Tam yük altında PSU ne gösterecek o belli değil. Ortaki değerlere çok takılmamak lazım. En az 750W 80+ düzgün bir PSU gerekiyor. Ayrıca RAM'ler 3200MHz'de kalmış.
Sizin yerinizde olsam bu kasa şu an iş görüyorsa yatırım yapmam. Ama çok ihtiyacım var diyorsanız yapılır ama o işlemci ile bilemedim.

Ya işte sorunda tam olarak burada başlıyor zaten. Bunun bir sonu yok, işlemciyi upgrade et, PSU yetmediği için PSU'yu upgrade et bunun bir sonu yok. Benim düşüncem Ryzen 5 5600 işlemcimin yanına RTX 4070 ekran kartı çekip 2K monitör alıp darboğazı engellemekti. Bu sistem götürebildiği kadar götürdükten sonra da satıp daha iyi bir sistem alırım diye düşünüyordum. İşte tam olarak bu yüzden 4070 almayı düşünüyodum.
Monitörünüzün çözünürlüğü nedir? 2K ise kurtarır. 5070'nin TDP'si 250W. Kaliteli bir PSU'nuz olsaydı 5070'i uzun süre idare edebilirdi ama yakın zamanda PSU değişikliğine gitmeyecekseniz uzun vadede 5070 için besleme problemi olabilir. Kağıt üzerinde yine yeterli ama PSU'nuz sürekli yüksek yük altında olacak.
1080p şuan ama 2k almayı düşünüyorum.

FPS değerleri arasında ciddi fark var evet haklısınız fakat 1model üstüne o kadar para vermeye değeceğini düşünmüyorum en kötü indirimden RX 9070 XT düşürülebilir 27 30 bandı arasında.
O zaman hem işlemci hem PSU değiştirmek zorunda kalır. RX 9070XT'nin TDP'si 330W. 5600'de monitör 2K-4K değilse zaten 9070XT'yi besleyemez ki 2K'da bile sıkıntı olabilir, emin değilim.

RAM'ler o kadar sorun yaratmaz Ryzen 5700x3D kullanıyorum 3600MHz de RTX 3090 ve 4080 ile de kullandım gayet tatmin edici değerler aldım.
2K monitör parasını direkt işlemcide kullansa daha mantıklı olur.
Söylediklerinize katılıyorum fakat işin içine ekran kartı girdiğinde PSU bana göre sınırda kalıyor. Uzun vadede yüksek yükte sıkıntı çıkarabilir. Ayrıca anakart yeni nesile çok açık değil ve yükseltme çok sınırlı kalacak. Sistemi komple satıp ekran kartı bütçesinide üzerine koyup daha güncel ve RTX 5000 serisi bir ekran kartı almak bence daha mantıklı. Düşününce 2 sene sonra yapılacak şey ramleri 16*2gb yapmak ve M.2 yada ssd kapasitesini arttırmak olur

1080p şuan ama 2k almayı düşünüyorum.
2K'da 5600+4070 çoğu oyunda sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum. 2K alana kadar da 1080P'de idare ederler. Ben yaptığım yorumu bütçe gözeterek yaptım. Yoksa evet, benzer bütçede 5070 almanız çok daha iyi olacaktır ama belki yanında ek donanım masrafı da getirecektir.

Söylediklerinize katılıyorum fakat işin içine ekran kartı girdiğinde PSU bana göre sınırda kalıyor. Uzun vadede yüksek yükte sıkıntı çıkarabilir. Ayrıca anakart yeni nesile çok açık değil ve yükseltme çok sınırlı kalacak. Sistemi komple satıp ekran kartı bütçesini de üzerine koyup daha güncel ve RTX 5000 serisi bir ekran kartı almak bence daha mantıklı. Düşününce 2 sene sonra yapılacak şey RAM'leri 16*2GB yapmak ve M.2 ya da SSD kapasitesini arttırmak olur.

Evet anakart bayağı giriş seviyesi AM4 bir X3D almak bile seçma o anakart için monitor ve GPU parasının üstüne kasayı satıp iyi bir 5070 veya 9060XT, 9070 alınabilir.

Kasa 15 20k arası eder tahminen monitor parasınada 10k desek ve 4070 bütçeniz içinde 20k desek kurtarabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı