Gigabyte RX 5600XT vs Gigabyte RTX 2060

Yer
OverClock Merkezinde
Daha fazla  
Merhaba dostlar, kafamı çok kurcalıyor bu durum, size de bir danışayım dedim.

Bu Gigabyte RTX 2060 OC modeli, 2 fanlı Gigabyte'ın en alt seviye hava soğutma modeline sahip RTX 2060, uzay montajda çok rahat 78-80 derecelere çıkmakta, ben daha RX 580 nimin 75 derece olmasına sinir oluyorken bu değerler aşırı fazla geldi bana. Ama RTX teknolojisi çok ilgi çekici ve gelecekte standart olması gibi bir durumdan söz ediliyor.

Bu da Gigabyte RX 5600XT OC modeli, 3 fanlı Gigabyte'ın en üst seviye soğutmalarından birine sahip, uzay montajda sıcaklık değerleri 55-60 derece arası ki bu değerler AMD kart için harika değerler. Görüntüsü ve performansı ile çok cezbedici ve oyunlarda RTX 2060 ile denk değerler vermekte. Ama rahatsız eden bir durum ise AMD'nin sorunlu Driver'ları, şu an kendi RX 580 nimde de biraz sıkıntılar yaşadım Driver'dan dolayı.

Şimdi sorucaksınız RX 580'nin var ve niye sinerjiden alıyorsun? Niye Gigabyte olmak zorunda?

Kendi RX 580 kartımda feci bir Coil Whine durumu var o yüzden garantiye vereceğim muhtemelen değişim olacak çünkü sesi çok fena, ki zaten garanti de sorun olursa gerekli yerlere başvururum o kart garanti gider yani :) Bu durumda da gelen kartı para iadesinden saydırıp üstüne ekleyerek bu kartları alabilirim o yüzden sinerjiden almalıyım, diğer bir durum ise monitörüm LG 22" 22MK400H-B modeli bu model HDMI girişli ve FreeSync destekliyor o yüzden NVIDIA'nın G-Sync nı kullanmam mümkün değil bu da bir eksi. Gigabyte olmaları ise RX 5600XT'de çok iyi soğutması olan bir model performansı güzel, RTX 2060'da ise en ucuz olan model Gigabyte.

Sizce hangisini almalıyım? AMD bu Driver sorunlarını halledebilir mi 1-2 aya?

Son düzenleyen: Moderatör:
2060 hem RTX sağ olsun hem de performans olarak çok temiz kart hocam hem desteği garantisi Driver'leri iyidir NVIDIA'nın AMD'nin hakkı yenmez fakat 2060 daha güçlü tercihim açıkçası 2060 size kalmış :D.

2060 hem RTX sağ olsun hem de performans olarak çok temiz kart hocam hem desteği garantisi Driver'leri iyidir NVIDIA'nın AMD'nin hakkı yenmez fakat 2060 daha güçlü tercihim açıkçası 2060 size kalmış :D.

Performans olarak iki kartın verdiği FPS farkı beim için yok denecek kadar az, 3-5 FPS farkı var bazen 5-10 oluyor. Ama 2060 modeli 80 derecelere çıkmakta ve monitörüm FreeSync destekleybilir sadece. AMD'ye daha yatkın sistemim ama Driver'lar konusundan tereddütteyim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı