Gigabyte RX 5700 XT nasıldır?

furkankinali

Decapat
Arkadaşlar merhaba, sistemimi topladım tek eksik ekran kartı kaldı. Ekran kartı için hep Gigabyte RX 5700 XT Gaming düşünüyordum fakat birtakım bilgi kirliliği var. Ekran kartını kullanan da kullanmayan da, videosunu izleyen, veya ASUS veya MSI modelini kullananlar bile yazıyor. Sizlerden ricam "Gigabyte RX 5700 XT Gaming" ekran kartını sadece kullananların tecrübelerini, al veya alma demesini, ben aldım şu kadar zaman kullandım böyle bir sıkıntı çıkardı veya ben aldım şu kadar zaman kullandım hiçbir problem yok, demelerini bekliyorum. Her şey hazır sadece ekran kartıma karar vermek zorundayım, bir an önce halletmek istiyorum, bu yüzden lütfen ekran kartını kullanmayanlar bilmeyenler herhangi bir tavsiyede bulunmasın.

Bende böyle bir konu açmıştım alınır yazmışlardi fakat testleri izledikten sonra 3 fanlı olmasına rağmen ısı değerleri çok yukarıda 88 dereceye kadar çıktığını gördüm.

Gayet güzel bir ekran kartı AMD tarafında güçlü temsilcilerden biridir. Isınma konusunda da sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam AMD tarafında ekran kartlarında çok sorun çıkıyor. Evet haklısınız sadece kullananlar yorum yapmalı ama Technopat forumda veyahut başka bir teknoloji forumunda RX5700 ile ilgili konuları aratsanız ''Wattman hatası, ısınma sorunu, coil whine'' konuları sıklıkla karşınıza çıkacaktır. Ben RX590 Special Edition aldım, 1.5 aya yakın kullandım. Kartta wattman hatası vardı ama ben geç farkettim tabii bunu ne yazık ki. Yani kart 1 saat boyunca %100 yük altında çalıştığında anında görüntüyü vermeyi kesiyordu. Görüntü ve ses birden gidiyordu ve reset atmadığım sürece görüntü gelmiyordu. Onun haricinde kartın fanları aşırı hızlı çalışıyordu 2200-2300 RPM civarlarında. Kendim manuel olarak 1800 RPM'ye çektiğimde ise kart daha çok ısınıyordu. Kart en serin 75, en sıcak 80 derecelerde çalışıyordu ki bu değerler kesinlikle iyi değil. Herkes normal diyor ama ben normal olmadığı görüşündeyim. Sıcaklık en fazla 70 derece olmalı. Konu açtığımda bana çok övmüşlerdi bu kartı ''400 TL fazla verip NVIDIA almaya ne gerek var bunu al işte, ben kullanıyorum 65 derece çalışıyor, arkadaşım kullanıyor wattman sorunu felan kalmadı'' diye kartı göklere çıkardılar ve dedikleriyle kartın uzaktan yakından alakası yok. Keşke 400-500 TL daha koyup GTX 1660 alsaydım dedim çok pişman oldum. AMD tarafında ekran kartlarında çok sorun var hocam, yazılımsal sorunları bitmiyor gerçekten. Ben RX5700 kullanmadım ama RX590'da yaşadığım çileyi bir ömür unutmuyorum. Yani demek istediğim aslında RX590'da olsa RX5700 XT'de olsa bu sorunların çıkma ihtimali bir hayli yüksek. Ben size almamanızı tavsiye ediyorum, o kadar para veriyorsunuz ve kart sorunlu çıkıyor. Bunun üzerine bir de bu sorunların çözülmesini bekliyorsunuz yazılım güncellemeleri ile. Kobay faresimi bu kullanıcılar? Ekran kartı tarafında NVIDIA tercih edin, AMD işlemcilerde yakaladığı o büyük başarıyı ekran kartlarında daha yakalayamadı.
Bende böyle bir konu açmıştım alınır yazmışlardi fakat testleri izledikten sonra 3 fanlı olmasına rağmen ısı değerleri çok yukarıda 88 dereceye kadar çıktığını gördüm.
88 Dereceye normal diyorlar fanboylar :D Kasanın hava akışı kötüdür, kasayı hava almayan bir yere koymuşsundur, kasan dandikditr diyip ekran kartı hariç herşeyi suçluyorlar. Biz NVIDIA önerince fanboy oluyoruz ama kendileri en büyük fanboyluğu yapıyorlar.

Isının sebebi Gigabyte değildir bana göre, 2060 kartını kullaniyorum. En fazla gördüğüm değerler 63-65 üstünü daha görmedim oda FurMark testiydi.

Isının sebebi Gigabyte değildir bana göre, 2060 kartını kullaniyorum. En fazla gördüğüm değerler 63-65 üstünü daha görmedim oda FurMark testiydi.
Hocam şimdi NVIDIA fanboyluğu yapmayalım burda hangi kart 65 derece çalışıyormuş NVIDIA'nın sensörleri hileli olduğu için öyle gösteriyor hile var o işin içinde, AMD ise gerçek sıcaklığı gösteriyor. NVIDIA fanboyluğunu bir kenara bırakın. (!)

@Akerfeldt hocam iade etmeyi denesenize ayıplı ürün diye? Benim bildiğim böyle durumlarda 6 aya kadar süre çıkıyordu fakat tam emin değilim.
Kurtuldum bile hocam. Yani video kaydı felan aldım, yazılı kağıt koydum her şeyi yaptım. Yani o kadar çok kanıt sundum ki beni salak yerine koyup ''Arıza bulunamadı'' diyemesinler diye. 1300 TL'ye satın aldım banka hesabına 1299 TL iade olmuş. 1 lirama göz koymuşlar :d Eski konularıma bakın bulursanız eğer, ne çileler çektim ben bu kartı iade edene kadar, destan olur.

Birkaç hafta önce dediğin modeli bir arkadaşıma aldık ve gayet memnun. Ben de bu haftasonu Sinerji'den kasa toplayacagim ve Gigabyte 5700XT Gaming OC modelini alacagim. Son yazilim guncellemeleri ile kartlarda artik problem kalmadi diye biliyorum

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı