Gigabyte RX 580 vs Gigabyte GTX 1060 vs MSI GTX 1060

CrossBench

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar.

İlk olarak şunu diyeyim. Başlığa bakıp RX 580 veya GTX 1060 diye üstünkörü cevap yazmayın lütfen. Çünkü sormak istediğim şey biraz farklı. Net bir bilgi alamamıştım daha önce bu konu hakkında.
Öncelikle 3 tane ekran kartı modeli koyuyorum burada.
  • GIGABYTE GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 6G > 1.448 TL
  • MSI GTX 1060 GAMING+ 6G > 1.511 TL
  • Gigabyte RX580 Gaming 8GB 256Bit GDDR5 > 1.592 TL
Şimdi bu 3 ekran kartı modelinden birini alacağız diyelim. Fakat RX 580 farklı bir kart, GTX 1060 olanların aralarında ise ufak tefek farklılıklar mevcut. Eğer seçeneklerimde sadece GTX 1060 olsaydı en mantıklı seçim MSI modeli olacaktı diye tahmin ediyorum. Ama buraya RX 580'de koydum çünkü ben sadece "performans" değil "güç tüketimi, uzun ömürlü" olması gibi seçenekleri de değerlendirmek istiyorum. Ufak tefek performans azlığı sebebiyle herhangi bir kartı elemek istemiyorum. Tüm seçenekler bir araya geldiğinde fiyatlarıyla orantılı olarak en mantıklısı hangisi olacaktır onu öğrenmek istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabyte 1060 6G ile MSI 1060 6G arasında 1 FPS var ve gigabyte önde. Gigabyte 73 derece ısınıyor. MSI 63-65 derece ısınıyor. Benim tercihim MSI olurdu ki oldu.(Bende MSI 1060 Gaming 6G aldım.) Çünkü kartın ömrü bakımından ısı takıntım var. Ne kadar az ısı o kadar uzun ömür diye bakıyorum olaya. Ama ısıya takılmıyorsan gigabyte al daha ucuz.

Ucuz olanı alıp kasa içerisinde hava akımını doğru yönetin. Ekran kartları arasında en fazla ısınan kartlar Zotac, Sapphire, Gigabyte, ASUS bazı modelleri ve eskiden Palit vardı bunlar diğerlerinden biraz fazla ısınır. Ama en iyi soğutan markalardan bir tanesi MSI'dır RX 580 ile arasında "keşke RX 580 alsaydım" dedirtecek kadar fark yok. GTX 1060 1080P ultra oyun deneyimi içindir ve birçok oyunda Ultra akıcı oyun deneyimi sağlar. Hangisi ucuz bütçenize uyar ve hoşunuza giderse onu alın.

1060'lar arasından zaten MSI'ı tercih ederim bende 2-3 FPS önemli değil yani.
Peki RX 580 ile kıyaslasak her yönüyle. (Sadece performans değil)

1060'lar arasından zaten MSI'ı tercih ederim bende 2-3 FPS önemli değil yani.
Peki RX 580 ile kıyaslasak her yönüyle. (Sadece performans değil)
Ben olsam gerek daha çok vRam, gerek daha yüksek 1K ve 2K performansı gerekse ileri dönük olması yüzünden RX580 tercih ederdim. Normal fiyatları üzerinden.
Bu fiyatlara almak yerine linkini attığım GTX 1070'i alırdım kesinlikle.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı