Yeni aldıgım gigabtye RX5500 XT 8 GB ekran kartımı taktığımdan beri mavi ekran hatası alıyorum, DDU ile sürücüyü kaldırıp tekrar kurdum, BIOS'u güncelledim ama hiçbir şey değişmedi.
Ryzen 5 3400G.
ASUS Prime B550M-A.
16 GB RAM (3200MHz)
650W 80+ PSU.
İlk başta en güncel sürücüyü yüklemiştim hata verince recommended(WHQL) sürücüyü yükledim. Bu konularda pek deneyimli değilim, mavi ekran hatası almayana kadar farklı sürücüleri denemem mi gerekiyor yoksa recommended sürücü kalmalı mı.
Samsung Magician bilgisayarımda yüklü ama en son 1 hafta önce çalıştırmışımdır.
Gigabyte'ın birkaç yazılımı var onları kaldırıp öyle kullanmayı deneyeceğim.
Edit: Aorus engine , Rgbfusion ve Samsung Magician programlarını kaldırdım. Amd software isimli programı kaldırıp kaldırmamak arasında kaldım tekrar sorun çıkarsa onu da kaldıracağım.
Deneyip de en uygun sürümü bulabilirsiniz tabii. En uygun sürüm, WHQL dışında olabilir. 20.4.2 WHQL mi yoksa 20.9.1 WHQL mi kurdunuz? Kurmadığınız WHQL sürücüsünü de deneyin. DDU ile eski sürücüyü silmeyi de unutmayın.
Deneyip de en uygun sürümü bulabilirsiniz tabii. En uygun sürüm, WHQL dışında olabilir. 20.4.2 WHQL mi yoksa 20.9.1 WHQL mi kurdunuz? Kurmadığınız WHQL sürücüsünü de deneyin. DDU ile eski sürücüyü silmeyi de unutmayın.
Tekrar mavi ekran alırsanız minidump dosyalarını paylaşırsınız.
"Adrenalin 2020 Edition 20.4.2 recommended (WHQL)" bunu kurmuştum sizin dediğiniz sürümü yeni fark ettim, eğer tekrar mavi ekran alırsam diğer recommended sürümlerini kurarım.
Bu dediklerini yaptıktan sonra bir daha mavi ekran almadım. İyice emin olmak için bu kadar süre bekledim. Bu süre zarfında hiç mavi ekran almadığım için konunun çözülmüş olacağını düşünüyorum.
Bu dediklerini yaptıktan sonra bir daha mavi ekran almadım. İyice emin olmak için bu kadar süre bekledim. Bu süre zarfında hiç mavi ekran almadığım için konunun çözülmüş olacağını düşünüyorum.