Gigabyte RX570 Aorus ısınma sorunu

Önder236

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta da gördüğünüz gibi kasam Corsaır spec-02 1.Fan önde dışarıdaki havayı içeri alıyor. 2.Fan arkada içerdeki havayı dışarı atıyor. Fakat ekran kartı Dmc 5,Apex legends gibi oyunlarda neredeyse 80 dereceye çıkıyor ve fanlar çok hızlı dönüyor. Sorunu bir türlü anlayamadım benim ekran kartıma sahip diğer insanlar 60-70 derece civarında oynuyorlar. Bu arada ekran kartını sinerjiden aldım iade edip Sapphire alıcaktım açılan ürünü iade almadıklarını söylediler. Zaten kargodan çıkarırken kutuyu biraz yırttım. Kasada mı sıkıntı var acaba hava sirkülasyonları mı iyi değil. Gtx 1050ti'ım varken pek ısınma sorunu olmuyordu. Ne yapmam gerek arakadaşlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende RTX 2060 Gigabyte OC aldım bende de aynı sorun var 85C oluyor hatta bende, direk tüketici haklarına gittim. Bir daha Gigabyte almam.
Sizin kartta sıkıntı var heralde çünkü inceleyenler de aynısını demiş.
Gigabyte eski Gigabyte gibi değil alınmaz bugünden sonra.
rx-570-vrm-temperatures-v-msi.png

2 hafta önce bende MSI RX 570 Armor ekran kartlı bir sistem topladım. Kasamın içinde de sadece 1 tane egzoz fanı vardı. RX 570 modelleri arasından çok büyük ihtimalle soğutması en berbat olan kart MSI'ın Armor modelidir. Benim bile ekran kartım full yük altındayken maksimum 75-76 dereceye çıkıyor, 80 dereceye çıkması biraz garip. Eğer kasanı masa altında kullanıyorsan daha hava alan bir yere çıkar ve içine fazladan egzoz fanı ekle. Kasa hava akışını daha da sağlam hale getirebilirsin. İşe yaramaz veya etkisi az olursa ise Radeon Ayarlarından Radeon Chill ayarını açıp ekran kartının daha az ısınmasını falan sağlayabilirsin. Aynı şekilde WattMan'dan da ekran kartını daha serin ve daha sessiz çalıştırabilecek şekilde ayar çekebilirsin. Başka bir problem olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

Gigabyte Aorus RX580 kullanmış biri olarak gigabyte 'ın ekran kartları maalesef biraz fazla ısınıyor ve performansında da düşüşler oluyor.Elimden çıkarıp Sapphire Nitro Plus aldım gerçekten gigabyte bana acı çektirmiş diyebilirim.Gigabyte Anakart'larinda gösterdigi kaliteyi maalesef ekran kartlarında gösteremiyor.Gigabyte'ın alınabilecek tek kartı Aorus Extreme Gaming serileridir, diğerlerine yaklaşmayın bile.
Başlıkta da gördüğünüz gibi kasam Corsaır spec-02 1.Fan önde dışarıdaki havayı içeri alıyor. 2.Fan arkada içerdeki havayı dışarı atıyor. Fakat ekran kartı Dmc 5,Apex legends gibi oyunlarda neredeyse 80 dereceye çıkıyor ve fanlar çok hızlı dönüyor. Sorunu bir türlü anlayamadım benim ekran kartıma sahip diğer insanlar 60-70 derece civarında oynuyorlar. Bu arada ekran kartını sinerjiden aldım iade edip Sapphire alıcaktım açılan ürünü iade almadıklarını söylediler. Zaten kargodan çıkarırken kutuyu biraz yırttım. Kasada mı sıkıntı var acaba hava sirkülasyonları mı iyi değil. Gtx 1050ti'ım varken pek ısınma sorunu olmuyordu. Ne yapmam gerek arakadaşlar?

Şimdi verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.Umarım ekran kartında sıkıntı yoktur da sinerjiyle falan uğraşmak zorunda kalmam.Kasam masamın üzerindeydi ve aynı dereceye sahipti çok ses çıkıyor diye masamın altına aldım.Masamın altına alıncada aynı dereceye ulaşıyor 80 dereceyi zorladığı için undervolting yaptım.Biraz daha sessiz çalışdı,ama benim ekran kartıma sahip olan kişiler hiç undervolting ile uğraşmak zoruda kalmıyor ve daha serin bir ekran kartına sahipler bende bundan sonra gigabyte almayı düşünmüyorum.Fakat teklonoji şans işidir işte bilemezsin.
Gigabyte Aorus RX580 kullanmış biri olarak gigabyte 'ın ekran kartları maalesef biraz fazla ısınıyor ve performansında da düşüşler oluyor.Elimden çıkarıp Sapphire Nitro Plus aldım gerçekten gigabyte bana acı çektirmiş diyebilirim.Gigabyte Anakart'larinda gösterdigi kaliteyi maalesef ekran kartlarında gösteremiyor.Gigabyte'ın alınabilecek tek kartı Aorus Extreme Gaming serileridir, diğerlerine yaklaşmayın bile.
Şu cevabı görünce yıkıldım...

Ben de aynı sorunu yaşıyordum benim kasada önde 2 tane Dark marka fan var egzos fanıda bir tane değişik markalı bir fandı çok ısınıyordu kasanın arkası falan bayağı ısınıyordu hatta ekran kartına el vurulmuyordu oderece yani bende kasanın asıl eksoz fanını arkaya taktım onceki fanıda üste aldım 2 tane eksoz fanı var ve şu anda eskisi gibi ısınma yok kasanın etrafı da ısınmıyor eskisi gibi yani kasada eksoz fanı önemli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı