Gigabyte servis rezaleti

XessLook

Hectopat
2020'nin Ekim'inde Hepsiburada üzerinden Gigabyte B450M S2H anakart satın aldım. Önceden kullandığım sistemimdeki HDD'yi direkt taktığım için format atma ihtiyacı duymamıştım. Ocak ayında Kingston A2000 NVMe SSD satın aldım ve sistemime taktım. Sonrasında forma flash belleğim bulunmadığı için bilgisayarcıma götürdüm. Kendisinin bana aktardığı üzere SSD ile de HDD ile dee UEFI kurulum yapılıyor sonrasında sistem yeniden başlatıldığında Boot yapmıyor ve hata veriyor. Bunun üzerine garantiye göndermek üzere garanti belgesinin üzerindeki firma ile mail yolu üzerinden iletişime geçtim. Cihazı gönderin dediler gönderdim. Geçen sürede cihazın testlerinin yapıldığını başarıyla kurulum yapılabildiğini, BIOS'un baştan kurulduğunu söylediler. Bilgisayarcım test ettiğinde sorunun devam ettiğini hatta kartı çalıştırdığında legacy Mod'da bırakılmış olarak bulduğunu söyledi. Tekrardan servise gönderim sağladım bu sefer SSD'im ile birlikte gönderdim. Bana sizin SSD'iniz ile kurulum sağlayamadık ancak kendi SSD'imiz ile başarılı bir şekilde kurulum yaptık dendi. Şu anda beklemekteyim elimde güzel olduğuna inandığım ve forumda herkes tarafından önerilen bu kart ile böyle bir şey yaşamayı hiç beklemezdim. Param yandı üstüne 3 haftam gitti. Yapabileceğim herhangi bir şey var mı? Bilgisayarcımın da benim de farkına varmadığım bir durum?

Şimdiden okuyan herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sırasıyla şu işlemleri takip ettiniz mi?

- Format belleğiyle HDD'yi biçimlendirmek/formatlamak.
- Takılan SSD üzerine işletim sistemini kurmak.
- Halihazırda işletim sistemini boot etmiyorsa BIOS'tan ayarlamaları yapmak.
- Bunları sırasıyla uygulayıp hata aldığınız taktirde HDD bağlantısını sökün. Tekrar deneyin.

Not: Her şeyden önce güncel BIOS ile bu işlemleri yapmanızı öneririm. (Beta sürüm olmasın!)

Yazdıklarımı sırasıyla yapmanız halinde hata alıyorsanız yapılabilecek en mantıklı işlem bulunabiliyorsa farklı bir SSD ile aynı şeyleri denemek. Bu yöntemde işe yaramazsa sorunun anakartta olduğunu düşünmemiz için kuvvetli bir sebebimiz olur ve THH veya Gigabyte desteği ile bu durumu görüşebilirsiniz.

Nasıl bir şey istiyorsunuz anlamadım? Başka bir SSD veya HDD ile denediniz mi? Gözünüz ile gördünüz mü problem gerçekten kart mı? Problem gerçekten kartta ise THH'ye başvurun.
Ek olarak buradan da bir iletişime geçin.
SSD sistemimde görüyordu. Disk olarak kullanıyordum. HDD ile Legacy kurulum zaten yapılıyor. UEFi kurulum ikisinde de yapılıyor ancak sonrasında boot yapmıyor.
Sırasıyla şu işlemleri takip ettiniz mi?

- Format belleğiyle HDD'yi biçimlendirmek/formatlamak.
- Takılan SSD üzerine işletim sistemini kurmak.
- Halihazırda işletim sistemini boot etmiyorsa BIOS'tan ayarlamaları yapmak.
- Bunları sırasıyla uygulayıp hata aldığınız taktirde HDD bağlantısını sökün. Tekrar deneyin.

Not: Her şeyden önce güncel BIOS ile bu işlemleri yapmanızı öneririm. (Beta sürüm olmasın!)

Yazdıklarımı sırasıyla yapmanız halinde hata alıyorsanız yapılabilecek en mantıklı işlem bulunabiliyorsa farklı bir SSD ile aynı şeyleri denemek. Bu yöntemde işe yaramazsa sorunun anakartta olduğunu düşünmemiz için kuvvetli bir sebebimiz olur ve THH veya Gigabyte desteği ile bu durumu görüşebilirsiniz.
Söylediklerinizin hepsiyle denedim. Ürün elime ulaştığında THH'ye başvurucam.

Yazdığınızdan ilk olarak öyle anladım. Galiba Windows HDD'de kurulu iken, SSD alana kadar bir süre sıkıntısız kullanmışsınız. HDD ve SSD Farklı anakartlarda UEFI kurulumu denendi mi?
Önceki kasamda kullandığım HDD'yi direkt sisteme takmıştım sıfır kurulum yapmamıştım. HDD'ye zaten kurulum yapıldı. SSD'ye yapılmamıştı. Anakart ile beraber servise gönderdim geldiği zaman SSD'ye ayrı bir sistemde kurulum yaptırıcam.
Yazdığınızdan ilk olarak öyle anladım. Galiba Windows HDD'de kurulu iken, SSD alana kadar bir süre sıkıntısız kullanmışsınız. HDD ve SSD Farklı anakartlarda UEFI kurulumu denendi mi?
Umarım sorunumu anlatabilmişimdir.
Nasıl bir şey istiyorsunuz anlamadım? Başka bir SSD veya HDD ile denediniz mi? Gözünüz ile gördünüz mü problem gerçekten kart mı? Problem gerçekten kartta ise THH'ye başvurun.
Ek olarak buradan da bir iletişime geçin.
İstediğim şey 3 haftadır devam eden bilgisayar olmadan geçen sürenin sona ermesi. Ekim ayımda aldığım bir kartın böyle sıkıntılar oluşturması ve tüm bu işlemler çok yorucu geliyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı