Gigabyte SSD Nasıldır?

Fiyatı uygun modellerini bilmiyorum am UD Pro serisi nefis. 64 katmanlı Toshiba 3d nand belleklerini kullanıyor. Ağır benchmark testlerinden performans kaybı olmadan çıkıyor. Bazı SSD'ler 60-70GB'lık yazım testlerinde 30 GB'tayken yavaşlamaya başlıyor. UD Pro'da gram performans kaybı yaşanmamış. Aynı bellekleri kullanan, Toshiba üretimi OEM NVMe SSD'ler var. Müthiş performans sunuyor.

Gigabyte'ın board, microcode ve firmware konusunda başarısını anakartlarında görüyoruz. Ben SSD konusunda kötü olacağını düşünmüyorum.

Fiyatı uygun modellerini bilmiyorum am UD Pro serisi nefis. 64 katmanlı Toshiba 3d nand belleklerini kullanıyor. Ağır benchmark testlerinden performans kaybı olmadan çıkıyor. Bazı SSD'ler 60-70GB'lık yazım testlerinde 30 GB'tayken yavaşlamaya başlıyor. UD Pro'da gram performans kaybı yaşanmamış. Aynı bellekleri kullanan, Toshiba üretimi OEM NVMe SSD'ler var. Müthiş performans sunuyor.

Gigabyte'ın board, microcode ve firmware konusunda başarısını anakartlarında görüyoruz. Ben SSD konusunda kötü olacağını düşünmüyorum.

Hocam bahsettiğim SSD Gigabyte 480GB 2.5" SATA 6 550/480 MB/s SSD Disk- GP-GSTFS31480GNTD incehesap.com

İlgili SSD'yi ağır benchmark'lara alan olmamış ama ben kötü bir SSD olduğunu düşünmüyorum. Aşağıdaki vatandaşın videosuna bakılırsa vaat ettiği performansı son kullanıcıya sunmuş.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Adata kullanıyom ben sıradan bir kullanıcı için yeterli bence. İndirimde iken fiyatı çok uygundu o zaman almıştım. İndirme ve yükleme değerleride gayet yüksek.
Senin attığın Gigabyte SSD gayet uygun fiyatlı ve 3 yıl 200 TB kadar veri yazma garantisi veriyorlar. Sıradan bir kullanıcı kolay kolay bozamaz bile onu.
İndirim yakalarsan Adata SU800' de alabilir 256 GB olması 2 tane alımda 32 GB ekstra yer demek. Ayrıca daha yeni bir ürün bu diğerlerine göre.

Adata'ya bulasma derim. Biraz arastırdım Gigabyte SSD'leri. En ucuz versionunda bile Toshiba bellekler kullanılıyor ve bu bellekler bu fiyata sunulan SSD ler arasında en iyisi diyebilirim. Ayrıca 380 Mb/s yazma hızı olarak belirtmişler ancak çoğu kişide 450-500 arası. Bence gayet iyi bir cihaz gibi gözüküyor, bende yakında 120GB'lık versiyonunu alacagım.
Güncelleme: Bellekten kazanırken kontrolcüden kaybediyoruz bu sefer anladığım kadarıyla. Bu kontrolcüyü kullanan SSD ler fazla dayanmıyormuş sanırım. Örnek olarak Kingston A400 serisi, Toshiba TR200 vb. Crucial BX500 serisi kaldı geriye bir tek alternatif olarak. O da aynı şeyin laciverti diyebiliriz. Ama detaylı incelemek lazım hangi kontrolcü var, bellek kısmında Micron'un düşük maliyetli giriş seviyesi bellekleri kullanılıyor. Ömrü ise 40TB. Ya paraya kıyıp Samsung almak lazım ya da düşük bütçeli SSD lere bulaşmamak lazım.
390877

Son düzenleme:
Ben de merak ediyorum açıkcası. Ben de alacağım ve Gigabyte ile Adata arasında kaldım.
A-DATA almayın forumda bir sürü sıkıntı yaşanıyor Recep Baltaş bile baktı konulara herkes de kronik arıza çıktı ve bende de. Firmaya söyleyip Gigabyte ile değişim yaptım.
Adata'ya bulasma derim. Biraz arastırdım Gigabyte SSD'leri. En ucuz versionunda bile Toshiba bellekler kullanılıyor ve bu bellekler bu fiyata sunulan SSD ler arasında en iyisi diyebilirim. Ayrıca 380 Mb/s yazma hızı olarak belirtmişler ancak çoğu kişide 450-500 arası. Bence gayet iyi bir cihaz gibi gözüküyor, bende yakında 120GB'lık versiyonunu alacagım.
Güncelleme: Bellekten kazanırken kontrolcüden kaybediyoruz bu sefer anladığım kadarıyla. Bu kontrolcüyü kullanan SSD ler fazla dayanmıyormuş sanırım. Örnek olarak Kingston A400 serisi, Toshiba TR200 vb. Crucial BX500 serisi kaldı geriye bir tek alternatif olarak. O da aynı şeyin laciverti diyebiliriz. Ama detaylı incelemek lazım hangi kontrolcü var, bellek kısmında Micron'un düşük maliyetli giriş seviyesi bellekleri kullanılıyor. Ömrü ise 40TB. Ya paraya kıyıp Samsung almak lazım ya da düşük bütçeli SSD lere bulaşmamak lazım.Eki Görüntüle 390877
Onu alma bunu alma illaki birini alacağız. Gigabyte iyidir bence.

Ben GİGABYTE 480 GB modelini aldım TOSHİBA 3D NAND kullanıyor demişsiniz ama GİGABYTE de NAND FLASH yazıyorda sormak istedim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı