GIGABYTE SUMO Y 700W MIDT ATX Hakkında...

Mert Can Eyriyer

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Almak istediğim kasa hakkında biraz bilgi sahibi olayım dedim vatan'a mesaj attım. Departmanımız teknik destek vermemektedir dediler bide ürün bilgisi konusundan attım mesajı. Saolsunlar çok yardımcı oldular. Neyse sorulara gelelim

5 Fan var kasada. Merak ettiğim şu o fan seti kasa ile beraber mi geliyor yoksa ayrı olarak satın mı alıyoruz ?

Ve Ofis/Oyun bilgisayarı için uygun bir kasa mı olur ? (ne derseniz deyin yinede alacağım ama
biggrin.png
)

KASA : GIGABYTE SUMO Y 700W MIDT ATX

604vh8d.jpg

Maddi durum düzelirse ilk bilgisayarımı toplayacağım yazın inşallah. Sistemin bir resmini vereyim. Birde Ofis ve oyun için kullanacağım yani şu şekilde ben aynı zamanda grafiker ve blog yazmayı seven birisiyim. 14 Yaşındayım. İnşallah yakın zamanda alırım sistemi :)

04p9rn9.png

Hız aşırtma yapacak mısınız? Eğer yapmayacaksanız i5 4670K yerine i5 4670 alın ve işlemci soğutucusunu kaldırın. 160 liranız cebinizde kalsın. Ayrıca i5 4670K'nın çok yüksek hız aşırtma kabiliyeti yok bunu da bilin.

SSD ciddi anlamda işinize yarayacak mı? Ki bence %50 yaramayacak. Daha önce bir konuda da bunu söyledim. Şu an kullandığınız sistemde SSD var mıydı? Yok ise hiç "keşke SSD olsaydı" dediniz mi? Büyük ihtimalle hayır, ve sisteminizde SSD yok diye pişman hissetmediniz kendinizi. O nedenle SSD'yi de çıkarın.

İşlemcinin K olmayan modelini aldınız desek, 60 lira oradan alıyorsunuz. İşlemci soğutucusunu kaldırdınız desek, 100 lira da oradan alıyorsunuz. SSD'ye de 250 lira diyelim, 250 lira da oradan alıyorsunuz.

Yukarıda bahsettiklerimi yaparsanız, 410 TL cebinize giriyor. Ve buna dayanarak bir soru sormak istiyorum;
Ekran kartına 410 TL daha ekleyerek oyunların anasını ağlatacak bir ekran kartı alabileceğinizi biliyorsunuz değil mi?
Örnek olarak R9 290 alma olanağı var iken, neden GTX 760 alasınız ki?

Umarım yardımcı olmuşumdur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yardımcı oldun kardeşim saol. Ama ssd benim için önemli. Özellikle photoshop, dreamweaver gta 4,5 vs. vs. yüksek oyun ve programları kullanan biri olarak ssd bana gerekli. Şu anki bilgisayarımda ssd var sanırım. Olmasa 5 saniyede açılamaz :)

İşlemci gayet iyi aslında değiştirmeme gerek yok. İşlemci soğutucu kalsın zaten benim pc yanacak yoksa :)

Ekran kartını zaten en yüksek seviyede tuttum fiyat patladı :D

Hem GTX 770 Alsam r9 290 dan pekte bir kaybım olmaz fazlasına ihtiyacım yok o yüzden :D

Bana şöyle 3-4 yıl ultra çalıştırsa , 5-8 yıl midiumda çalıştırsa , düşük seviyeye gelene kadar kullanır sonra yenisini alırım :)

- - - Güncellendi - - -

Pardon pardon o sistem eski düşündüğüm yenisini fotosu :
NOT : BUGÜN PAZARTESİ :D

ltbpjlr.png

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı