Gigabyte X470 Otomatik CPU Overclock Desteği Yok mu?

• Konuyu başlatan ksn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 2.998
Hocam normalde işlemci degeri 3.5 den 4.5 overclock edebiliyorduk.

Bu Ryzen işlemcilerin özelliğimidir?

2700X 3.7 GHz degere sahip.

3.7 GHz degeremi çıkıyor yük altında?
Dediğimi yapsan sen de ne demek istediğimi anlayacaksın da. 3.7 temel frekansı. Dediğimi yaparak boost değeri 4.35'e kadar çıkarabilirsin. Bu da O.C'a girmez yani onu demek istiyorum.

Ozaman ne gerek varmış elle ayakla uğraşmaya hocam😁 O değerler yeterde artar bile. Teşekkürler.
Muhtemelen APP Center yüklüdür. EasyTune yükleyerek oradan yapabilirsin. Hem boost hızına çıakrabilirsin hem de manuel olarak O.C yaparsın.
gıg.PNG

Merhaba.

Hocam ben sizin demek istediğiniz şeyi anladım. O dediğiniz şey "Precision Boost Overdrive"
olarak geçen hassas hızaşırtma ayarıdır.
379319

Bu ayar açık olarak ve aynı zamanda Ryzen Master üzerinden de aynı ayar açık durumdayken, 7-8 sekme açık, CS:GO açık, discord açık, 2 adet canlı yayın açık durumda gördüğünüz hız değeri ve kullanım değerine ulaşıyorum.

Sıcaklık değerleri ise AIDA64:

379320

Ryzen Master çekirdek başına hız ve sıcaklık değerleri:

379321

Sonuç olarak, bu ayarı açarak böyle değerlere ulaşabilirsiniz. Manuel olarak OC yapmaya gerek yok. Hassas hızaşırtma ile bu işi işlemcinin kendisine bırakın.
Değerler stok soğutucu ile alınmıştır. Kullanılan işlemci Ryzen 2700x'dir. Yayın + oyun anında işlemci sıcaklığı 80 dereceyi geçiyor. Şahsi olarak, iyi bir sıvı soğutma alacağım. Eğer siz sadece oyun oynayacaksanız, bu ayarı açarak denemeler yapın. 80 dereceyi geçmiyorsa sıcaklığınız, oynayın.

BIOS versiyonunuz F6 ise, BIOS'u açın. Peripherals sekmesine gelerek, orada AMD diye bir seçenek olacak onu seçin. NBIO Common Option'u seçerek, karşınıza gelecek ekrandaki Precision Boost Overdrive Configuration seçeneğini aktif hale getirin.

Sonra da Ryzen Master üzerinden, Profile 1 ya da Profile 2 farketmez bunlardan birini seçin ve sistem boşta iken Precision Boost Overdrive seçeneğini seçip, sağ üstteki "Appy&Test"e tıklayın.
Sistem kendini o durumda test edecek ve bu ayarı onaylayacaktır.

İyi oyunlar dilerim :)

Merhaba.

Hocam ben sizin demek istediğiniz şeyi anladım. O dediğiniz şey "Precision Boost Overdrive"
Eki Görüntüle 379319

Bu ayar açık olarak ve aynı zamanda Ryzen Master üzerinden de aynı ayar açık durumdayken, 7-8 sekme açık, CS:GO açık, discord açık, 2 adet canlı yayın açık durumda gördüğünüz hız değeri ve kullanım değerine ulaşıyorum.

Eki Görüntüle 379320

Eki Görüntüle 379321

Sonuç olarak, bu ayarı açarak böyle değerlere ulaşabilirsiniz. Manuel olarak OC yapmaya gerek yok. Hassas hızaşırtma ile bu işi işlemcinin kendisine bırakın.
Değerler stok soğutucu ile alınmıştır. Kullanılan işlemci Ryzen 2700x'dir. Yayın + oyun anında işlemci sıcaklığı 80 dereceyi geçiyor. Şahsi olarak, iyi bir sıvı soğutma alacağım. Eğer siz sadece oyun oynayacaksanız, bu ayarı açarak denemeler yapın. 80 dereceyi geçmiyorsa sıcaklığınız, oynayın.

BIOS versiyonunuz F6 ise, BIOS'u açın. Peripherals sekmesine gelerek, orada AMD diye bir seçenek olacak onu seçin. NBIO Common Option'u seçerek, karşınıza gelecek ekrandaki Precision Boost Overdrive Configuration seçeneğini aktif hale getirin.

Sonra da Ryzen Master üzerinden, Profile 1 ya da Profile 2 farketmez bunlardan birini seçin ve sistem boşta iken Precision Boost Overdrive seçeneğini seçip, sağ üstteki "Appy&Test"e tıklayın.

Adamsin hocam. Emeklerine saglik. Neguzel anlatmisiniz. Bu dediklerin yeterli ve acik.
Merhaba.

Eki Görüntüle 379319

Eki Görüntüle 379320

Eki Görüntüle 379321

Ekran Alıntısı.PNG

Sadece bu ayarlar var. Precision Boost Overdrive Configuration yok

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı