Gigabyte X470 Ultra Gaming Coldboot Sorunu

• Konuyu başlatan cezso
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.691

cezso

Hectopat
X470 Aorus Ultra Gaming (rev 1.0) ankartı AMD 3800X işlemci PNY GeForce RTX 2080 8 GB XLR8 Gaming Overclocked ekran kartı Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB DDR4 3200 MHz RAM. Samsung 960 Evo 500 GB NVMe, 120 GB SanDisk SSD 1 TB Samsung HDD ve Rampage Forza FTX-1200-1 80Plus PLATINIUM 1200W Full Moduler güç kaynağının olduğu bir sisteme sahibim.

Sorunum tam olarak şu ki kasanın Power tuşuna bastıktan sonra kasa fanları işlemci fanı dönmeye başlıyor ve yaklaşık 26 saniye sonra BIOS giriş ekranı resmi (Aorus Logosu) çıkıyor buna müteakip Windows, 10 saniye sonra açılıyor. Power ile birlikte ekran kartı fanları full dönüş sağlıyor sonra normale dönüyor RAM slotları HDD'ler dahil her türlü kombinasyonu yapmama rağmen bu durum düzelmedi BIOS Update yaptım şu an F42D yüklü PC'nin herhangi bir reset şu bu sorunu da yok bu durum normal mi internette coldboot diyorlar ama uyumsuzluğa dair bir şey okumadım, başına gelen çözüm bilen varsa bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

hepsini tek tek denedim tek ram takılı iken 18-19 saniyede aorus logo ekranı geliyor dual channelda 1-3 olunca 21 saniye 2-4 olunca 18-19 saniyede geliyor sanırım biostan logodan sonra masaüstünün açılması 10-12 saniye onun nedeni windows ssd ye kurulu

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı