Anladım hocam... Ryzen işlemcileri çift kanal bellekte daha iyi performans verdiğini biliyorum ama 4 kanal bellek için ekstra performans sunmadığını bilmiyordum. Siz diyorsunuz ki 2 kanal da kullansan 4 kanal da kullansan aynı performans verecektir öyle mi ?
Yerine göre 2-3 bazen hissedilir bir şekilde kalabalık sahnelerde 5-10 arası. Ama çok net konuşuyorum, sistem aşırı rahatladı. Ben altta 8-10 tane oyun açık tutarım pazarda artık onlar yokmuş gibi akıyor PC.
Bak mesela 3700X'e. Özellikler kısmında memory channel 2 diyor. Aynı şekilde AM4 anakartların da çoğu daisy chain sistemiyle yapılıyor ve 2 kanal destekliyor. A kanalı ve B kanalı. O yüzden A1-A2 ve B1-B2 soketleri var.
Yerine göre 2-3 bazen hissedilir bir şekilde kalabalık sahnelerde 5-10 arası. Ama çok net konuşuyorum, sistem aşırı rahatladı. Ben altta 8-10 tane oyun açık tutarım pazarda artık onlar yokmuş gibi akıyor PC.
Anladım,.... Genelde aynı aynda 1 oyun oynuyorum. Bazen de Black Deset Online altta çalışıyor ve o sırada başka oyun da oynuyorum. Eğer Gskill Ripjaws V modeli İle Corsait Vengeance RGB Pro arasında çok bir performans farkı yok ise bütçe açısından rgb olmayını tercih ederim. Teşekkür ederim öneri ve deneyimleriniz için
Bak mesela 3700X'e. Özellikler kısmında memory channel 2 diyor. Aynı şekilde AM4 anakartların da çoğu daisy chain sistemiyle yapılıyor ve 2 kanal destekliyor. A kanalı ve B kanalı. O yüzden A1-A2 ve B1-B2 soketleri var.
Evet bu tür detaylara çok dikkat etmemişim, Teşekkür ederim bilgilendirme için peki 3200 CL16 İle 3600 CL18 arasında kalsanız siz neyi tercih ederdiniz ? (32 gb için konuşuyorum)
Ryzen da bellek kontrolcü ve infinity fabric hızı doğrudan bellek frekansına bağlı olduğu için frekans, CL değerinden daha önemli. 3600 MHz'i alırdım ben.