Gigabyte X570 Aorus Elite 4x8 RAM önerisi

https://www.hepsiburada.com/corsair...z-ddr4-ram-cmw16gx4m2z3600c18-p-HBV00000NDU3C Bundan 2 adet almanı öneririm bende beyaz olanları var. Gerçekten çok memnunum harika duruyor 4x8. Ayrıca 2x8'e göre daha çok FPS aldığımı ve sistemin rahatladığını rahatlıkla söyleyebilirim. İşlemcim Ryzen 9 3900x.
Öneri için teşekkür ederim... Açıkcası rgb takıntım çok yok o yüzden sade bir model tercih ederim. Peki ne kadar fps artışı oldu?
AM4 soketli işlemcilerin hiçbirinde 4 kanal desteği yok.
Anladım hocam... Ryzen işlemcileri çift kanal bellekte daha iyi performans verdiğini biliyorum ama 4 kanal bellek için ekstra performans sunmadığını bilmiyordum. Siz diyorsunuz ki 2 kanal da kullansan 4 kanal da kullansan aynı performans verecektir öyle mi ?

Öneri için teşekkür ederim... Açıkcası rgb takıntım çok yok o yüzden sade bir model tercih ederim. Peki ne kadar fps artışı oldu?

Yerine göre 2-3 bazen hissedilir bir şekilde kalabalık sahnelerde 5-10 arası. Ama çok net konuşuyorum, sistem aşırı rahatladı. Ben altta 8-10 tane oyun açık tutarım pazarda artık onlar yokmuş gibi akıyor PC.

Bak mesela 3700X'e. Özellikler kısmında memory channel 2 diyor. Aynı şekilde AM4 anakartların da çoğu daisy chain sistemiyle yapılıyor ve 2 kanal destekliyor. A kanalı ve B kanalı. O yüzden A1-A2 ve B1-B2 soketleri var.

Yerine göre 2-3 bazen hissedilir bir şekilde kalabalık sahnelerde 5-10 arası. Ama çok net konuşuyorum, sistem aşırı rahatladı. Ben altta 8-10 tane oyun açık tutarım pazarda artık onlar yokmuş gibi akıyor PC.
Anladım,.... Genelde aynı aynda 1 oyun oynuyorum. Bazen de Black Deset Online altta çalışıyor ve o sırada başka oyun da oynuyorum. Eğer Gskill Ripjaws V modeli İle Corsait Vengeance RGB Pro arasında çok bir performans farkı yok ise bütçe açısından rgb olmayını tercih ederim. Teşekkür ederim öneri ve deneyimleriniz için :)

Bak mesela 3700X'e. Özellikler kısmında memory channel 2 diyor. Aynı şekilde AM4 anakartların da çoğu daisy chain sistemiyle yapılıyor ve 2 kanal destekliyor. A kanalı ve B kanalı. O yüzden A1-A2 ve B1-B2 soketleri var.

Evet bu tür detaylara çok dikkat etmemişim, Teşekkür ederim bilgilendirme için :) peki 3200 CL16 İle 3600 CL18 arasında kalsanız siz neyi tercih ederdiniz ? (32 gb için konuşuyorum)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı