Gigabyte X570 Gaming X RX 9070 XT sistem toplama önerisi

Bütçe
50.000-60.000

Farfello

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

Radeon 9070 XT ekran kartı almayı düşünüyorum.

Halihazırda elimde Gigabyte X570 Gaming X anakartım, AMD Ryzen 7 3800X (AM4 soket) CPU, 32 GB DDR4 RAM, Thermaltake Versa N23 kasa, beraberinde gelen Thermaltake 700W ATX PSU var.

İşlemci olarak 9800x3D almayı düşünüyorum ama soğutucusuz geliyor sanırım. Soğutucuya da ihtiyacım olacak. Tavsiyelere açığım. Anakartım ya da başka herhangi bir parça ile uyumsuzluk sorunu yaşar mıyım? Değiştirmemi tavsiye ettiğiniz bir şey var mı?

Eksik bilgi varsa bildirmeniz halinde tamamlayabilirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,

Tam olarak neden satmam gerektiğini anlayamadım, bütçeyi artırmak adına mı diyorsunuz? Anakartım yeni alacağım parçalar ile sorun çıkarmazsa değiştirmeyi düşünmüyorum. Ramlerim iyi durumda. İşlemcimi değiştireceğimi belirtmiştim zaten.PSU için; Yabancı forumlarda 750w ın yeterli olacağını söylüyorlar. İleride sorun çıkarırsa değiştiririm. Gereksiz masraf yapmak istemiyorum.

Cevabınız için teşekkür ederim.

Sıvı soğutma alman lazım öncelikle 9800x3D alacak san ve anakart DDR5 olmalı yeni işlemci soketi AM5 sendeki mesela AM4 RAM'ler de olmaz DDR4 çünkü bu anakart da kalırım diyorsan 5700x3D işlemci alman lazım.
Ama yok AM5 anakart alırım diyorsan.
Şunları öneririm
AMD B850.
AMD X870

RAM de DDR5 CL 30 ya da 34 arasında olabilir.
Güç kaynağ gelirsek sitesinde 9070XT 700wat diyor 750wat veya 800 wat gerekli
Ve benim de de kullandım sıvı soğutucuyu önerebilirim bende 7800x3D var dır.

Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB ben 420mm var​

Anladım. Anakart, ramler, soğutucu ve psu da değişecekse zaten her türlü benim bütçeyi aşıyor. Başka bahara kaldı o zaman. Teşekkür ederim cevabınız için.

Anladım. Anakart, ramler, soğutucu ve psu da değişecekse zaten her türlü benim bütçeyi aşıyor. Başka bahara kaldı o zaman. Teşekkür ederim cevabınız için.
şuan için beklemek daha iyi olur hazır sistemli 9070xt gelirse uygunda olursa aslında alına bilir ama düzgün marka şart

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı