Gigabyte X79-UD3 mavi ekran hatası

Ereh

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Merhabalar,

Biraz karışık bir durum ama en kısa şekilde anlatmaya çalışacağım. Şimdiden kusura bakmayın. Yakın zamanda ekran kartımı yükselttim. AMD Radeon HD 6670 vardı, Aorus RX580 8 GB ve Toshiba TR200 OCZ 240GB SSD alıp işletim sistemimi SSD'ye yükledim. Belli başlı oyunlarda durup dururken kapanmaya başladı. Forza Horizon 4'te saatlerce oynamama rağmen kapanmaması fakat Rocket League'de kapanması kafamı karıştırmıştı. Çünkü sıcaklık değerleri normal görünüyordu. Aşırı ısınmadan olduğunu sanmıyorum. En son Forza'da da mavi ekran hatası aldım. Ardından birkaç mavi ekran hatası daha aldım. Bir tanesini fotoğraf olarak ekledim örnek olması açısından, kalabalık olmasın diye diğerlerini buraya yazıyorum.

-BUGCODE_USB_DRIVER
-MEMORY_MANAGEMENT
-KMODE_EXPECTION_NOT_HANDLED
-PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
-IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
-SYSTEM_SERVICE_EXPECTION

Bilgisayarım açılmıyordu, format attım fakat mavi ekran hataları devam etmekte. Ayrıca hard diskimde bad sector'ler olduğunu gördüm. Fotoğraf olarak ekliyorum. Bu sorunu aylar önce ekran kartı yükseltmesinden önce de yaşayıp düzeltememiştim. Şimdi benim sorunum kesin hard diskten mi kaynaklıdır. Ona göre değiştireyim. Yoksa yapıp atmamı istediğiniz başka testler vs. var mı? Bazı konularda cahilim, eksik verdiğim bir bilgi varsa lütfen yazınız. Tam sistemim şu şekilde;

Gigabyte X79-UD3,
i7 3820,
Gigabyte Aorus RX580 8 GB,
Kingston 1333MHz 8 GB,
Toshiba TR200 OCZ 240GB,
Seagate Barracuda 1TB,
750W Thermaltake PSU.

Teşekkürler, iyi akşamlar dilerim.

O zaman şöyle yapmayı düşünüyorum. Belleği değiştirene kadar HDD çıkarıp sadece SSD üzerinden bilgisayarımı kullanmaya devam edip performansı gözlemleyeyim bir süre boyunca. Duruma göre dişimizi sıkıp ikisinide değiştireceğim artık . Değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Çok sağolun. İyi akşamlar dilerim

Hemen alamayacağım için belleği, değiştirene kadar öyle deneyeyim demiştim. Anladım demek istediğinizi. Haklısınız. En kısa sürede değiştireceğim o zaman.

İlk olarak bir şeyi değiştirme ama HDD'yi çıkart. Aida raporu çıkarken sonlara doğru mu hata alıyorsun? Eğer öyleyse rehberde bench yazan kısmı işaretsiz bırakıp devam edin. Hata almazsan paylaşırsın. Ekran kartı darboğaz yapma ihtimali var rapora göre belirlenecek.
Kulaklığı USB 3.0 girişine takma. USB 2.0 girişlerinden birine takmayı dene.
Bellekleri çıkartıp uçlarını silgiyle sil doğru yerlerine sildikten sonra sıkıca tak. Cmos Reset yapıp BIOS default yapıp kaydedin.

@Murat5038 Selamlar, öncelikle müsait değildim geç cevap veriyorum kusura bakmayın. AIDA raporunda sonda hata alıyordum, evet. HDD çıkarttım. Kulaklığı 2.0 girişine taktım. Belleği dediğiniz gibi silip taktım. Bios reset yaptım. AIDA raporu çıkarttım, ekte görebilirsiniz. Report.htm.

Şunu da belirtmeliyim ki dediklerinizi yaptıktan sonra HDD çıkartmadan aida raporu çıkarmayı denedim fakat aynı şekilde mavi ekran verdi. Daha sonrasında HDD çıkartıp aida raporu çıkardım bu sefer sorunsuz oldu.

15:50 civarında mı tak çıkar yaptın diski?
Origin sorunlu yeniden yükleyin kullanıyorsanız. İllegal oyun indirmeyin görünüyor.
Temiz önyükleme yapın.
Bunları kaldırın:
  • Intel® Driver & Support Assistant
  • MSI Afterburner 4.6.2
  • SSD Utility
  • RivaTuner Statistics Server 7.2.3

Evet yaklaşık o civarlarda diski çıkarttım, fakat geri takmadım.
Dediğiniz programları ve origini kaldırdım. Origini tekrar yüklemek isterken tekrar mavi ekran aldım.
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. HDD çıkarınca düzeldi sanmıştım ama tekrar mavi ekran alınca kafam yine karıştı. HDD'yi geri takmalı mıyım bilemedim. Şimdi sorunum hdd'de veya ram'de mi yoksa ikisinde de mi veya başka bir problem mi var? Düzeltebileceğim bir şey mi? Yoksa değiştirmemi mi öneriyorsunuz? Ayrıca rapor belirlenince darboğaz var mı yok mu anlaşılır demiştiniz. Darboğaza dair herhangi bir şey var mı?

Darboğaza dair herhangi bir şey var mı?
Evet tam hızında çalışmıyor.
DD çıkarınca düzeldi sanmıştım ama tekrar mavi ekran alınca kafam yine karıştı. HDD'yi geri takmalı mıyım bilemedim.
Sadece söyleneni yapın kendi kafanıza göre tak çıkar yapmayın. Mavi ekranlarda dumpları paylaşacağınızı unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…