Gigabyte B450M S2H mavi ekran hatası

GobekliHerif

Hectopat
Bilgisayarımda 3 günde bir mavi ekran hatası alıyorum 2 RAM'im var ve 1 tanesini çıkarınca düzeliyor. Bugün ikisine de Memtest86 yaptım (2 kere) herhangi bir arıza gözükmedi bu arada mavi ekran hatası alınca bilgisayar BIOS ekranına geçip donuyor ve ardından "reboot and select proper Boot device" hatası çıkıyor. Güç düğmesinden kapatmadığım sürece BIOS'a da tekrar giremiyorum. Minidump dosyasında hiçbir şey yok, bilgisayarı 2 kere formatladım, diğer bileşenlerin hepsine sağlık tesleri yaptım onlarda sorun yok Crystaldisk vs. sıcaklık değerlerinde sorun yok BIOS güncel ekran kartı güncel Windows güncel. XMP kapalı açık fark etmiyor ikisinde de mavi ekran alıyorum. Windows SSD'ye kurulu oyunlar HDD'ye.

Sisten özelliklerim.
RX 590 8 GB.
Ryzen 5 1600.
Gigabyte B450M S2H 3200MHz.
Adata XPG 8 GB Gammix D30 kırmızı 3000MHz 2X.
Adata 120GB SU650.
WD 1 TB Blue.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    26,4 KB · Görüntüleme: 100
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    23,1 KB · Görüntüleme: 90
Belki konuyu hortlatacam ama 2 gün önce b450m s2h ana kart, gskill ripjaws 2x8 16gb 3200 mhz ram ve ryzen 5 3500x satın aldım donanımı güncellemek adına 1 hafta parçaları bekledim ve sonunda elime ulaştı montaj vs. Tam bitti derken Windows 10 un hatalarıyla mavi ekranlarla baş başa kaldım. Ram testi ssdi testi anakart testi işlemci testi aklınıza gelecek ne varsa yaptım ve sonunda sorunun tamamen Windows 10 güvenlik sorunu olduguna kesin kanaat getirdim. B450m s2h anakart ın eternet diriveri mavi ekrana neden oluyordu bi şekilde Windows bunu hata olarak algılıyor ve sürekli mavi ekran veriyordu diriveri indirmek ne mümkün tarayıcıyı açıp siteye girene kadar mavi ekran çat kapandı.
Driveri telefondan indirdim ve pcye kurdum ecel terleriyle bir anda tüm sorunlar kayboldu. Pc güncelleme bile almıyordu.
Yani sorun tamamen Windows 10 dan kaynaklanıyor. Tüm sürücülerin güncel oldugundan emin olun.
Umarım çözmüşsünüzdür.

B450M S2H anakartın Ethernet diriveri mavi ekrana neden oluyordu
Konu başında yazdık, okursanız.

Merhaba uzun süre sonra konuyu hortlatıyorum belki aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olurum mavi ekran sorunu SSD'den kaynaklıymış HDD'ye Windows kurduktan sonra mavi ekran sorunu yaşamadım İtopya'ya SSD'yi yolladıktan 1 hafta sonra sıfırı ile değiştirdiler şu ana kadar mavi ekran yemedim tekrardan yardımcı olanlara teşekkür ederim iyi günler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı