Gigabyte X79-UD3 mavi ekran hatası

Ereh

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Merhabalar,

Biraz karışık bir durum ama en kısa şekilde anlatmaya çalışacağım. Şimdiden kusura bakmayın. Yakın zamanda ekran kartımı yükselttim. AMD Radeon HD 6670 vardı, Aorus RX580 8 GB ve Toshiba TR200 OCZ 240GB SSD alıp işletim sistemimi SSD'ye yükledim. Belli başlı oyunlarda durup dururken kapanmaya başladı. Forza Horizon 4'te saatlerce oynamama rağmen kapanmaması fakat Rocket League'de kapanması kafamı karıştırmıştı. Çünkü sıcaklık değerleri normal görünüyordu. Aşırı ısınmadan olduğunu sanmıyorum. En son Forza'da da mavi ekran hatası aldım. Ardından birkaç mavi ekran hatası daha aldım. Bir tanesini fotoğraf olarak ekledim örnek olması açısından, kalabalık olmasın diye diğerlerini buraya yazıyorum.

-BUGCODE_USB_DRIVER
-MEMORY_MANAGEMENT
-KMODE_EXPECTION_NOT_HANDLED
-PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
-IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
-SYSTEM_SERVICE_EXPECTION

Bilgisayarım açılmıyordu, format attım fakat mavi ekran hataları devam etmekte. Ayrıca hard diskimde bad sector'ler olduğunu gördüm. Fotoğraf olarak ekliyorum. Bu sorunu aylar önce ekran kartı yükseltmesinden önce de yaşayıp düzeltememiştim. Şimdi benim sorunum kesin hard diskten mi kaynaklıdır. Ona göre değiştireyim. Yoksa yapıp atmamı istediğiniz başka testler vs. var mı? Bazı konularda cahilim, eksik verdiğim bir bilgi varsa lütfen yazınız. Tam sistemim şu şekilde;

Gigabyte X79-UD3,
i7 3820,
Gigabyte Aorus RX580 8 GB,
Kingston 1333MHz 8 GB,
Toshiba TR200 OCZ 240GB,
Seagate Barracuda 1TB,
750W Thermaltake PSU.

Teşekkürler, iyi akşamlar dilerim.

Aslında yine minidump klasöründen almıştım. Neyi yanlış yapmış olabilirim? Ya da oranın güncellenmeme gibi bir durumu olmuş olabilir mi?

Sizce RAM ve HDD değiştirsem sorunum kesin çözülür mü? Yoksa sorunun devam etme ihtimali var mı? İşlemci ekran kartına yetmiyor mu? Ya da ne bileyim yazılımsal bir sorun mu?

Sorun devam ediyor hatta en son critical process died hatası aldığım için bilgisayara giremiyorum. Açmaya çalıştığımda o mavi ekranı veriyor.

Tamamdır haftasonu dediklerinizi deneyeceğim, maalesef işten dolayı bakamayabiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…