Gigabyte X79-UD5 Bozuk BIOS Nasıl Düzeltilir?

Scrqt

Decapat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Meslek
Operatör
@Recep Baltaş merhaba.
Daha öncede sizden yardım almıştım tekrardan yardım eder misiniz rica etsem?
- Gigabayte-X79-UD5 anakart kullanıyorum.
Bildiğiniz üzere Dual BIOS'a sahip.
Sorunu şöyle açıklayayım; Bilgisayarı en son kullanıp kapattıktan sonra power botunu ile açamadım.
Anakart üzerindeki power SW pinlerini şase yaptırdım gene açamadım ve bazende bilgisayar kendiliğinden açıldı.
Tek açabildiğim yöntem anakart üzerindeki Clear CMOS tuşu ile BIOS'u sıfırlarsam açılıyor ama resimde görülen ana BIOS bozuk hatasını veriyor.
Yedek BIOS ile kurtarma yapıyor fakat aynı sorun tekrar ediyor sizce nedir problem?
Tekrardan yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• ABAD6518-72D9-4241-AC6B-88B8CE75AC2B.jpeg
    ABAD6518-72D9-4241-AC6B-88B8CE75AC2B.jpeg
    2 MB · Görüntüleme: 59
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncellemeyi deneyin. Main BIOS arızaya geçmiş olabilir. Otomatik sistem olduğu için M_BIOS'ta herhangi bir şey olursa otomatik yedeğe recovery yapıyor. Sizinki de buna benzer olmuş olabilir. Kısayol tuşlarından genel bilgi gösteren bir tuş var F9'du yanlış hatırlamıyorsam. Bastığınız zaman her iki BIOS çipindeki sürümleri gösteriyorsa, Main BIOS'da sorun yoktur.

BIOS güncellemeyi deneyin. Main BIOS arızaya geçmiş olabilir. Otomatik sistem olduğu için M_BIOS'ta herhangi bir şey olursa otomatik yedeğe recovery yapıyor. Sizinki de buna benzer olmuş olabilir. Kısayol tuşlarından genel bilgi gösteren bir tuş var F9'du yanlış hatırlamıyorsam. Bastığınız zaman her iki BIOS çipindeki sürümleri gösteriyorsa, Main BIOS'da sorun yoktur.
Merhaba hocam;
Denedim. Sadece BİOS sürümü gözüküyor,dediğiniz gibi her iki BİOS sürümüde gözükmüyor.
Ayrıca bilgisayarı normal bir şekilde kullanabiliyorum. Dediğim gibi kapatırsam ya açılıyor ya kendisi açılıyor bazen ya da BİOS’u sıfırlayarak açmam gerekiyor.
Sıfırlarsam eğer resimdeki olayı yaşıyorum her seferinde.
İlgin için teşekkür ederim.

Konuyu hortlatıyorum;
Bilgisayarı bir süre daha bu şekilde hatalı olarak kullandım ve en son işlemci ile anakart yandı malesef :(

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı