Bozuk olan BIOS nasıl düzeltilir?

"BIOS yükseltme sırasında elektrik kesilirse geri dönülemez zarar görebilir (çok büyük ihtimal)"
Geri dönülemez değil. Geri dönüş her zaman vardır ve dönüşün sadece kendisi yapamayacağını yukarıda okursanız görebilirsiniz.
Asus'un sitesinden asus update uygulamasını indirerek BIOS'a girmeden gerçekleştirebilirsiniz.
Live update gerekli olmadıkça tavsiye etmiyoruz. Yanlış veya hatalı sonuçlanabilecek girişimler yaşanabiliyor.
Soruna da yanlış yerden başlıyorsunuz. Doğrusunu da yukarıda yazdım okuyup görebilirdiniz.

"BIOS yükseltme sırasında elektrik kesilirse geri dönülemez zarar görebilir (çok büyük ihtimal)"
Geri dönülemez değil. Geri dönüş her zaman vardır ve dönüşün sadece kendisi yapamayacağını yukarıda okursanız görebilirsiniz.

Live update gerekli olmadıkça tavsiye etmiyoruz. Yanlış veya hatalı sonuçlanabilecek girişimler yaşanabiliyor.
Soruna da yanlış yerden başlıyorsunuz. Doğrusunu da yukarıda yazdım okuyup görebilirdiniz.

Amacım konuyu baltalamak değil konu sahibinden özür diliyorum.

"Live Update önermiyoruz" siz ve başka kim önermiyor acaba ? Asus'un kendi yayınladığı bir tool değil mi bu ? Hatta specific olarak bunun için yazılmadı mı bu araç ?

Hata ihtimali her zaman var. EZ Flash sırasında elektrikler de gidebilir. Sizin dediğiniz risk her zaman var. Bu düşünce sokakta araba çarpar diye sokağa çıkmayalım mantığına evriliyor.

siz ve başka kim önermiyor acaba ?
Sitenin yöneticileri dahil bilgi sahibi herkes.
Asus'un kendi yayınladığı bir tool değil mi bu ?
Evet. Önermeyenler arasında ASUS da var MSI de.
Hata ihtimali her zaman var. EZ Flash sırasında elektrikler de gidebilir. Sizin dediğiniz risk her zaman var.
Bahsedilen risk elektrik değil işte bu yüzden farkında değilsiniz.
Bu düşünce sokakta araba çarpar diye sokağa çıkmayalım mantığına evriliyor.
Öyle bir mantığa evrildiği yok bahsedilen durum sokağa çıkan araba ve sürücüyle alakalı. Külüstür arabayla frenleri sağlam araba arasında fark var bunu görememe durumunuz konudaki sonuç.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı