Gigabyte X99 Ultra Gaming ile i7 6800K'ya overclock yapma

batikan86

Hectopat
Daha fazla  
Kullanmakta olduğum işlemciye nasıl overclock yapabilirim? Yardımlarınızı rica ediyorum arkadaşlar.
  • Anakart: Gigabyte X99 Ultra Gaming 2011v3 socket
  • İşlemci: i7 6800K
Aşağıda bulunan resimlerde hangi yerlerde ayarlama yapmam gerekiyor?

IMG_0278.JPG IMG_0279.JPG IMG_0280.JPG IMG_0281.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
1. resimdeki CPU Base Clock Auto yazısı üzerinde atıyorum 3.8, 4.0 GHz gibi bir değer yazıp daha sonra 4. resimde CPU Vcore kısmına yükselttiğin hız için gerekli değeri voltaj aralığında bir değer girip kaydetmen gerekir. Bunlar hakkında hiç bir araştırma yapmadan kafadan değer girmeni tavsiye etmem. Önce hangi çekirdek hızına ne kadar voltaj veriliyor az çok öğren ona göre bir değer ver. Ayrıca yaşanacak olumsuz bir durumda panik yapmadan sistemi eski haline çevirme konusunda tecrüben yoksa üstüne basa basa söylüyorum hiç bulaşma derim.

2. resimdeki CPU Clock Ratio'nun Auto yazısı üzerinde atıyorum 3.8, 4.0 GHz gibi bir değer yazıp daha sonra 4. resimde CPU Vcore kısmına yükselttiğin hız için gerekli değeri voltaj aralığında bir değer girip kaydetmen gerekir. Bunlar hakkında hiç bir araştırma yapmadan kafadan değer girmeni tavsiye etmem. Önce hangi çekirdek hızına ne kadar voltaj veriliyor az çok öğren ona göre bir değer ver. Ayrıca yaşanacak olumsuz bir durumda panik yapmadan sistemi eski haline çevirme konusunda tecrüben yoksa üstüne basa basa söylüyorum hiç bulaşma derim.

Hocam olası bir olumsuzlukta bios varsayılan değerleri seçip kaydetsem yada anakarttın jumperından biosu resetlersem eski duruma gelmiş olur muyum ? Ayrıca 1.25v voltaj sizce uygun olur mu 4.2ghz overclock için

Soğutucu, kasa modeli nedir? Bunlara açıklık getirmeden şu kadar olur diyemem. Yine de şu videoyu izlemeni tavsiye ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Soğutucu, kasa modeli nedir? Bunlara açıklık getirmeden şu kadar olur diyemem. Yine de şu videoyu izlemeni tavsiye ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam kasa thermaltke core v71 soğutucu h80i v2 var hocam video için teşekkür ederim ayrıca.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı