i7-8700K MSI Z370 Krait Gaming Overclock yapma

Efe Yardımcı

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, MSI Z370 Krait Gaming anakarta sahibim ama internette bir türlü adım adım Overclock anlatan kanal bulamadım. Intel programı üzerinden 4.8 Ghz yapıyorum, kaydediyorum. Bir süre sonra 4.4'e geri dönüyor. BIOS'tan 5 Ghz'e nasıl sabitleyebilirim ? Ya da 4.8 Ghz'e?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS ekranında Core Voltajı 1.35 V sonra 36, 37, 38 şeklinde değer kırmızı görünene kadar arttır. Kırmızı olduğunda bir önceki değere dön sonra çekirdek hızını 5 GHz olarak değiştirip kaydetmeyi dene. Eğer PC testler (Aida64, Prime95 10 dakika) sonucunda sorunsuz çalışırsa bu sefer voltajı 0.2 V değer düşürüp kaydet. Böyle kademeli voltaj düşürüp yaptığın testlerde ne zaman sorun yaşarsan bir önceki Core Voltaj ayarının en sağlıklı ayar olduğu ortaya çıkar.

Son düzenleme:
BIOS ekranında Core Voltajı 1.35 V sonra 36, 37, 38 şeklinde değer kırmızı görünene kadar arttır. Kırmızı olduğunda bir önceki değere dön sonra çekirdek hızını 5 GHz olarak değiştirip kaydetmeyi dene. Eğer PC testler (Aida64, Prime95 10 dakika) sonucunda sorunsuz çalışırsa bu sefer voltajı 0.2 V değer düşürüp kaydet. Böyle kademeli voltaj düşürüp yaptığın testlerde ne zaman sorun yaşarsan bir önceki Core Voltaj ayarının en sağlıklı ayar olduğu ortaya çıkar.

Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    44,2 KB · Görüntüleme: 130
Delidsiz işlemcide günlük kullanım için 5 ghz 1.36v. sıcaklıklar ne durumda.
bf1 gibi işlemciye yüklenen oyunlarda 3-4 saatlik kullanım sonrası (oyun içi gözlemlediğiniz değil arka plandaki hw info64 tarzı programlardaki max değer) işlemci max kaç dereceye çıkıyor kontrol etmekte fayda var.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı