Gigabyte Z390 Aorus Ultra M.2 SSD'yi Görmüyor

Makaleler
3
Selam arkadaşlar. Yeni bilgisayar topladım her şey tamam. Anakartım ise Gigabyte Z390 Aorus Ultra ama M.2 SSD'yi görmüyor maalesef. M.2 SSD zaten direk yuvalı 3 kez çıkart tak yaptım düzelmedi, BIOS en güncel versiyonu yükledim olmadı, BIOS pilini çıkartıp sıfırladım ama yine işe yaramadı. Bilgisayarımda 1 adet 1TB HDD + 500GB SSD ve 240GB M.2 SSD mevcut. Diğer diskleri görüyor ama. Evde diğer bilgisayara takıyorum çalışıyor ama bunda çalışmıyor. Bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarım-Yönet-Depolama-Disk Yönetimi yolunu izleyip önüne çıkan bölümden M2 SSD'nin görünüp görünmediğini kontrol edebilirsin. SSD belki de isimlendirilmemiştir o yüzden gözükmeyebilir.

Bu anakart markasıyla ben de sistem topladım. Pc build sitesi üzerinden deneme amaçlı pc toplarken bir not gözüme çarpmıştı. Anakartın ilgili Gigabyte sitesinde de aynı not yazıyordu. Fakat şu an o notu bulamadım aramama rağmen. Notu hatırladığım kadarıyla aktarıyorum tam olarak şöyleydi; Sistemde Sata hdd slotlarından bir tanesi kullanılamaz /devre dışı kalır gibisinden bir şey yazıyordu. Belki sizin yaşadığınız durum da bununla alakalı birşey olabilir. Bulursam ekleyeceğim notu.

Bilgisayarım-Yönet-Depolama-Disk Yönetimi yolunu izleyip önüne çıkan bölümden M2 SSD'nin görünüp görünmediğini kontrol edebilirsin. SSD belki de isimlendirilmemiştir o yüzden gözükmeyebilir.
Bios ekranında görünmüyordu Windows 10 kurdum zaten oradan da bakayım dedim yine görmüyor.

Windows'un kurulu olduğu disk hariç geri kalanını iptal edin. Tekrar deneyin. Emin olmamakla beraber M.2 SSD bazı SATA portlarını iptal ediyor galiba. SATA portları dolu olduğu için görmüyor olabilir.

Bu sadece GIGABYTE markası için değil, tüm markalarda aynı şekilde. Bunun sebebi çipsetin tüm birimlere yeterli olamaması. M.2 SSD takarsanız son 2 SATA portu devre dışı kalır.

Bios ekranın da görünmüyordu Windows 10 kurdum zaten oradan da bakayım dedim yine görmüyor.

@Türker Tomruk Aynı anakartı kullanıyorum sanırım. Senin kullandığım SATA portları hangileri? HDD, SSD ve M.2 olarak bağlantın nasıl?
Ayırca M.2 zaten SATA kablosuyla işi yok direk yuvaya oturtmamız yeterli o yüzden müdahale edebileceğim bir şey de yok maalesef.

Windows'un kurulu olduğu disk hariç geri kalanını iptal edin. Tekrar deneyin. Emin olmamakla beraber M.2 SSD bazı SATA portlarını iptal ediyor galiba. SATA portları dolu olduğu için görmüyor olabilir.

Hocam M.2 SATA'ya kuracaktım ama SSD'ye kurdum şu anda windowsu. SSD diğer bilgisayarımdan söktüm denemek için yani M.2 muhakkak kullanmam lazım. Tek başına M.2 takıp denedim olmadı, SATA giriş portlarını değiştirdim yine olmadı.

Benim kullandığım model x470 amd modeli, kurulum yaparken ilk olarak m.2 SSD'yi takmıştım ekran kartının alt slotuna, daha sonra 1 TB HDD'yi taktım sata portuna.

Bir depolama slotu çalışmaz. Önce M.2'ye kur windowsu sonra sırasıyla [hdd>hangisi daha yüksek depolama ise] SSD diye tak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…