Gigabyte Z390 Aorus Ultra M.2 SSD'yi Görmüyor

@SaviorAngel™ yukarıda belirtmiştim tek başına M.2 SSD'yi de takıp denedim yine çalışmıyor. Bios hiç bir türlü görmedi.
Belki M.2 soketinde bir arıza var. Servisle görüşün yada kendiniz tamir edin/ettirin donanımsal da olabilir. Mesela benim anakartın PCI-e 4x slotundaki ekran kartına 6 pin kablo taktığınız anda kısa devre oluyor, sende de kısa devre olabilir.

Adım adım gidelim:
  • SSD marka/modeli nedir?
  • SSD'yi hangi M.2 yuvasına taktınız?
  • SATA depolama cihazlarınız nereye takılı?
Kullanma kılavuzunu açıp okudunuz mu?

405458

@Recep Baltaş M.2 SSD (240GB) ve normal SSD (500GB) Samsung EVO 850 olan serisi. M.2 dahil sadece HDD takıp denedim tüm SATA yuvalarına tek tek ama yine görmedi. Şu anda HDD SATA3'de SSD ise SATA2'de. Paylaştığınız ekranı daha önce gördüm ama olmadı? Tüm diskleri çıkartıp sadece M.2 SSD'yi taksam bile BIOS görmüyor? Anakartta 3 adet M.2 yuvası var ben en alttaki yuvaya taktım diğerleri uzun olan NVMe yuvası sanırım oraya uymuyor zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsiburada'ya iade ettim bugün kaegoya verdim. Yerine MSI MEG Z390 ACE sipariş verdim.

Benzer donanim bende de mevcut. 970 Evo Plus M.2 icin kurulum oncesi mutlaka firmware ile update yapilmasi gerektigini okumustum. Hos hic gormeme degilde daha cok kurulum esnasinda yasanan problemlere deginilmisti.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı