Gigabyte Z77-D3H App Center güncellemelerinde mavi ekran hatası

sacr1

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
  • Anakart: Gigabyte Z77-D3H (UEFI Update 11/14/2013)
  • İşlemci: Intel i7 3770
  • Ekran Kartı: Gigabyte 650Tİ Boost
  • RAM: 32 GB Kingston HyperX DDR3 800 MHz (sanırım CPU-Z 'de 800, Bios'da 1600 görünüyor)
  • Seagate 500 GB 5200 RPM // SanDisk 120 GB SSD

Bilgisayar ofis için toplanmıştı zamanında fakat Excell ve World kullananlar çok yavaş falan dedikleri için tuttum eve götürdüm ihtiyacım da vardı. Win7 vardı formatlayarak UEFI Win10 Pro kurdum. Tüm sürücü ve BIOS güncellemelerini yaptım PC'nin anladığım kadarıyla.

Win10 Pro kurduktan sonra Gigabyte anakartı için olan App Center kurulumunu gerçekleştirdim.. Buraya kadar her şey güzel çalışıyor. Ne zaman App Center'da update veya uygulamaları kurmaya çalışsam özellikle EasyTune ve LAN Optimizer uygulamalarında PC'yi yeniden başlattıktan sonra mavi ekran hatası alıyorum: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (gdrv.sys) kodunda.

Ayrıca Intel Driver Update Utility ile güncelleme taramasında 1 adet güncellenmeyen buluyor. Yüklüyorum yeniden başlatıyorum aynı güncellemeyi tekrar gösteriyor. Bazen kurulumda hata verip yeniden sonlandırıyor. (Intel Chipset Device Software (INF-Update Utility-EXE ONLY) bende kurulu olan 10.0.15063.0 kurmaya çalıştığı versiyon 10.1.1.14 sürümü.

Mavi ekran hatasını geri döndüremediğim içinde sürekli yeniden kurulum yapmak zorunda kalıyorum (PC açılır açılmaz mavi ekrana geçiyor vs..).

Bunların dışında anakartın özelliklerinden yararlanmak istiyorum. Fakat programları kullanamıyorum.. Ekran kartı eski gelebilir fakat kurduğum birçok oyunda beni epey şaşırttı 1080 yüksek ayarlarda en kötü 35 FPS değer gördüm ki bunların arasında GTA 5 ve BF1 de mevcuttu. Ekran kartı O.C versiyon. Özel bir programı var mı bilmiyorum ama O.C. imkanı varsa değerlendirmek istiyorum.

Değişecek parça tavsiyelerinizi de bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…