Gigabyte Z77 UP5 TH Dual Channel RAM Sorunu

CHiBLaST

Megapat
Daha fazla  
Gigabyte Z77 UP5 TH anakart (BIOS güncel)
İ7 3770k İşlemci Stok
2x4 GB Gskill Ripjaws RAM
GTX 680
Zalman 750 W 80+Silver PSU

Sorunum şöyle anakart+CPU+RAM aldım ama aldığım RAM'leri dual channel olarak kullanamıyorum slotlar çalışıyor. 1. ve 2. slota takınca RAM'lerimi 8 GB olarak kullanabiliyorum ama single channel şeklinde 1. ye ve 3. ye taktığımda BIOS açılmıyor aynı problem 2. ve 4. slotlara taktığımdada geçerli. İnternette araştırdım ama bi türlü çözüm bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun benim anakartımda da mevcut. İki adet dört gigabyte'lık bellekleri dual channel olarak taktığımda anakart açılmıyor. Sürekli bir dıt sesi alıyorum ve bios başlamıyor. Sizce sorun nerede olabilir? Bu sorun yanlış hatırlamıyorsam sanallaştırma teknolojisi özelliğini açıp kaparken olmuştu. Tanıdık bir bilgisayarcıya da yolladım, fakat çözüm olmadı. Önerisi böyle kullanmaya devam etmem şeklindeydi ama bu şekilde sanallaştırma teknolojisini de aktif edemiyorum. Not: Anakart modelim aynı ama belleklerim kingston. Sağlıklı günler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı