Gigabyte Z97M-D3H BIOS güncellemesi

emreonbasi16

Hectopat
Katılım
7 Şubat 2020
Mesajlar
172
Çözümler
1
Gigabyte Z97M-D3H anakartım var. Normal performansından memnunum ama işlemci fazla ısındığı için BIOS güncellemesi ile alakalı olabileceğini düşündüm. Anakartı 6-7 yıl önce almıştım ve aldığımdan beri hiç güncellemedim. İşlemcim i5-4690K. Termal macun soğutucu yeniledim. Undervolt yapmayınca işlemciye yükte 90-100 derece oluyor. Undervolt yapınca 75-80'lere düşürüyorum. Yeni soğutucu aldım termal macun yeniledim. Kasaya hava akışı artsın diye fan aldım. Ama sorun düzelmedi. YouTube'da gördüm aynı işlemciyi stok soğutucu ile adam yükte 60 derecede kullanıyormuş. Ben şimdi anakartımı güncellemek istiyorum. Gigabyte Z97M-D3H bu siteden indireceğim ama rev. 1.0 mı rev. 1.1 mi indirmem gerektiğini bilmiyorum. Bunu nereden öğrenebilirim? Bir de şu an BIOS sürümüm F4. Son sürüm F8'e güncellersem bir problem oluşur mu? F6 sonrası eski sürüme geri dönüş yapılamıyormuş. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Sorunum bu şekil çözülebilir mi?

1618449211105.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Revizyon numarası olan rev 1 ya da 1.1 anakartının üzerinde bir köşesinde muhakkak yazıyor dört köşeye de bak genelde sol köşede duruyor. Revizyon numarasına bakmadan sakın güncelleme yapma. Baktım direkt son sürüme güncellemende sakınca yok rev1 ve 1.1 de de herhangi bir uyarı yazılmamış geri dönüş olmayacağına dair de uyarı yok yani sorunsuz güncelleyebilirsin.
 
Son düzenleme:
Revizyon numarası olan rev 1 ya da 2 anakartının üzerinde bir köşesinde muhakkak yazıyor dört köşeye de bak genelde sol köşede duruyor. Revizyon numarasına bakmadan sakın güncelleme yapma.
Gerek yok.
 
Bu da OC yerine geçiyor. Sistem bileşenine müdehale eden her şey aynı şey.
Rev 1.0'mış benim anakart. Köşesinde yazıyor. Bu attığınız güncellemeyi kurunca default ayarlara döner mi? İnternette bir konuda görmüştüm biri demiş ki BIOS'u güncelleyince ısı 15 derece arttı, eski BIOS sürümüne dönünce düştü. Dediğim gibi F7 güncellemesinde geri dönüş yapılamaz yazıyordu. F8 için de geçerli midir bu?
1618477676061.png
 
F8 için geçerli olsa uyarı yazarlardı. Önce de dediğim gibi F8'den geri dönüş oluyor demek ki uyarı olmadığına göre.
Teşekkür ederim. Güncelledim şu an her şey bitti. Biraz oyunda deneyeceğim. Isı sorunu düzelmediyse başka deneyebilecek yol kalmadı gibi :) Soğutucu aldım, macun yeniledim, fan aldım.
EK: Yine aynı sorun. 90'lara çıkıyor. Anlayamadım gitti gerçekten.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    3,2 MB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:

Geri
Yukarı