GigaFiber için gigabit router tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarım WI-FI6 destekliyor. GigaFiber kullanıyorum ancak Access Point'lerim çok eski olduğu için kablosuzda 70-80 Mbit anca görebiliyorum. Kaliteli bir cihaz almam lazım ama öyle TurkNet'in vermiş olduğu dandik ZyXEL fiber modem gibi olmasın. Gigabit internetten bahsediyoruz sonuçta. Kablosuzda minimum 600 vermesini istiyorum yoksa para vermenin bir anlamı olmuyor yani. Yardımcı olabilir misiniz?

Hocam gigafiber aldıysanız TurkNet ona göre bir modem vermiştir zaten. Modeminizin kablosuzunda da yüksek hız almanız lazım.

Diğer cihazlarınızda, routerın yakınında veya 5GHz bandında deneme yaptınız mı?

Hocam gigafiber aldıysanız TurkNet ona göre bir modem vermiştir zaten. Modeminizin kablosuzunda da yüksek hız almanız lazım.

Diğer cihazlarınızda, routerın yakınında veya 5GHz bandında deneme yaptınız mı?
Ya hocam bişe sorcam acaba turknet'in ona göre modem verip vermediğini anlayamayacak kadar bilgisiz olabilir miyim? Dandik modem bu kadar. Vermiyor o kadar hız kablosuzda. Sadece kabloluda veriyor. Wifi 5 destekli çünkü 6 değil. Ayrıca Turknet herkese bedavaya kaliteli modem verse işin içinden çıkamayabilir görüyosunuz zamları. Vermiyor işte bu kadar. 5 ghz bandında deneme yaptım evet 350 mbit geçmiyor kablosuzda(dibinde denedim cihazın, 30cm anca vardı arada).

@qwertyklavye iyi de hocam alnınızda yazmıyor ki bilgili olduğunuz. İsterseniz router teknolojisini köküne kadar ezbere bilin, alimi olun. Biz ilk mesajınızda ne gördüysek ona göre mesaj yazarız. Zihninizi okuyup bu bilgin veya değil diyemeyiz ki. 🙂

Ya bilgisiz olsaydınız ve sorun böyle basit bir şeyden kaynaklanıyor olsaydı, modeminiz aslında destekliyor olsaydı? Boşa masraf yapacaktınız.

Benimki gibi bir mesaj almamak için ilk mesajınızda belirtebilirdiniz aygıtınızın Wi-Fi 5 desteklediğini, kablosuzda 5GHz bandında bile 350Mbps geçmediğini. Ben veya buradaki hiç kimse, bilemeyiz ki sizin bilgi düzeyiniz ne derecede? Biz yardım için buradayız, böyle bir mesaj gördüysek de kullanıcı belki bilmiyordur, boşa para harcamasın diye işin o kısmını da bi' kontrol ederiz.

Ayrıca TurkNet herkese bedavaya kaliteli modem verse işin içinden çıkamayabilir görüyosunuz zamları.
Turkcell veriyor ve işin içinden çıkıyor. Wi-Fi 6 modem sağlıyor rahatlıkla.

Keenetic veya TP-Link markalarına bakabilirsiniz. Forumda beğenilen markalardır.

Turkcell veriyor diyosunuz şimdi de. Ne yapayım ben Turkcell'i? Demek ki bilmeden TurkNet hakkında konuşuyorsunuz. Bu arada her Wi-Fi 6 destekleyen modem 600 üstü vermiyor bilginiz olsun. Wi-Fi 6 veriyor olabilir ama o modemin kalitesi de önemli. Muhtemelen Huawei veriyordur modemi. Benim bilgililik konusunda size o şekilde yanıt vermemin sebebi aslında sizin bilgisizliğiniz bu arada haberiniz olsun. "TurkNet ona göre vermiştir.". Varsayımlarla yaşamayın hayatı insanlar bir şey diyorsa mutlaka bir bildikleri vardır. Varsayalım ki ben bilmiyorum veya becerememişim hızı ayarlamayı. Başlıkta ve açıklamada görüldüğü üzere 1 gbit destekli AP istemişim. TurkNet'in vermiş olduğu modem bina merdiveninde duruyor. Yani isterse 10gbit versin kablosuzda, benim işime yaramayacak. O yüzden insanlara cevap verirken insanların yazdığını okuyun ve sadece isteğine yardımcı olun, gereksiz ve aynı zamanda bilmeden yorum yapmanın kimse için faydası yok. İyi günler dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı