Giriş seviyesi sistem önerisi

Baran Curu

Kilopat
Katılım
1 Haziran 2014
Mesajlar
1.260
Makaleler
6
Yer
Eskişehir/Diyarbakır/Istanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Öncelikle Merhaba arkadaşlar sıradan günde yine bilgisayar işlerime devam ediyordum.
Bugün P4 sistemine 6 ay önce idare etsin diye Linux kurduğum ve gayet memnun bıraktığım bir müşteri sistemin çöktüğünü söyledi. Baktım HDD gitmiş. Güzelce anlattım anlayışla karşıladı. Yeni sistem almaya ikna ettim. Fazla bütçesi yok. 500 TL ne eksik ne fazla. Eski parçaları değerlendireceğim bu arada DVD okuyucusu, Kasa, PSU falan Monitörü de var.

Buyrun benim topladığım sistem. Bu arada SSD eklememin amacı zaten fazla dosya kullanmıyorlar İşletim sistemi ve bir kaç resme bu kadar boyut yeterli. Sık sık film izliyor ve sistemin hızlı çalışmasını istiyor bu yüzden.

Ekran Alıntısı.PNG
 
Crucial 120GB BX100 Serisi Sata 3.0 Internal SSD (Okuma 535MB / Yazma 185MB) - Vatan Bilgisayar
Hocam ssd yi kampanyalıyken 120 gb alsanız aynı fiyata, aynı değerlerde değiller ama sistemin hızını pek etkilemiycektir en azından +60 gb daha mantıklı gibi tabi size kalmış.
Yazma hızı düşük ve bellek yongaları narin bir SSD o. Ayrıca toptancıya sipariş verdim yarın saat 1'de gelmiş olacak. Benim seçtiğim SSD daha iyi emin olabilirsiniz :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı