Girişimci Olmak İsteyen Var mı?

Bir dinamo ve hava motorları yardımıyla evdeki komodinin içine elektrik üreten bir sistem düşünüyorum. Çok üretmese de bir şeyler yapabilmek insanı mutlu ediyor, evet.

Hocam güneşteki enerjiyi bitkilere vermek nasıl bir şey? Her türlü saydam cisim onu yapıyor zaten.

Kulenin ortasına güneş ışınları gelemeyeceği için güneşteki yararlı ışınları ortaya getirmek gerekiyor. Tabi ben tam bilmediğim için belki farklı şeyler gerekiyor da olabilir. Benim bildiğim bitkiler:
1.Su
2.Güneş Işın'ı
3.Hava
4.Oksijen
5.Besin'e ihtiyaç duyar.
(Umarım yazım hatası yapmamışımdır.)

Furkan merhaba.

Öncelikle tebrik ederim. Zor bir iş, üstelik daha önce yapılmamış bir şeyi hayata geçirmek istiyorsun. Zamanında bende girişimcilik hayalleri kurdum hatta hayalden birkaç adım öteye geçip bir şeyleri birleştirmeyi başardım ancak onlar orada kaldılar. :) Bu sebeple sana birkaç naçizane önerim olacak, umarım yardımcı olur.

- KOSGEB'in girişimcilik kursuna girip sertifika almıştım. Tavsiye ederim, ücretsiz olan bu kursun bilgilerini internette bulabilirsin. Kurs boyunca girişimcilik fikrin ile ilgili gerekli desteği nereden bulacağın, projeni nasıl oluşturacağın, nelere dikkat eedeceğin gibi çok önemli noktalara değiniyorlar ve inan bana bunlar çok işine yarayacaktır. Kurs sonunda alacağın sertifika ile devletin vereceği hibeleri alabiliyorsun. Bu sertifika illa ki gerekiyor diye biliyorum, en azından 2014'de öyleydi. 70bin TL'ye kadar hibe programları var, araştırabilirsin.

- CNN Türk'de program yapan Cem Seymen'i bul. Twitter adresinden ya da CNN Türk'deki sayfasından iletişim kurabilirsin. O, bu konuda sana yardımcı olacak, yönlendirecek yegan kişi bence. Kesinlikle Cem Beye ulaş, sana ufkunu açacak bilgi ve fikirler verecektir. Hiç olmadı seni bazı melek yatırımcılar ile tanıştırabilir. Ciddiyim.

- Kickstarter ve benzeri sitelere göz atabilirsin. Orada, senin fikrine benzeyen (ya da benzemeyen ama başka fikirleri olan) kişiler ile tanışabilirsin. Genç bir çocuk vardı mesela Kickstarter sitesi üzerinde, bir projesi var. Ufak bir cihaz düşün, kablo ile bu cihaza bağlı bir demir çubuk var. Bu çubuğu bahçendeki toprağa gömüyorsun. Böylece bu cihaz toprağı okuyor ve senin telefonuna bilgi gönderiyordu. Mesela "bahçendeki domatesleri sula" ya da "limon ağacında demir eksik" gibi faydalı bilgiler gönderiyordu. Böylece hobi bahçen için işini kolaylaştıran bir cihaz edinmiş oluyordun. Çocuk bunu gerçekten yaptı, yani projesi başarılı oldu. Sırf kickstarter'dan aldığı/topladığı destek ile bunu başardı. Gerçi Kickstarter ve benzeri sayfalarda Türkiye'den proje kabul edilmiyor ancak yurt dışından bir ortak bulup fikrini gerçeğe dönüştürebilirsin. Her şey mümkün! :)

Son olarak üniversitelere git, bu projen ile ilgili her türlü sorunu sorabileceğin akademik insanlar ile görüş. Onlar sana bu işin olur/olmazını söyleyecekler, bambaşka fikirler ya da destekler sunabileceklerdir. Mesela benim seneler önce bir kısa metraj film projem vardı. Ne kameram var ne de oyuncum. Gittim Akdeniz Üniversitesi'ne, girdim İletişim Fakültesi'ne. Çıktım dekana ve kısa metraj projemi anlattım. Yarışmalara girmek istiyorum dedim. Adam inanır mısın bana kamera verdi, yanıma okuldan öğrenci arkadaşlar verdi ve biz o filmi çektik (Ümit Atabek hocamı burada saygıyla anıyorum).

Eğer bir projen varsa ve buna yürekten inanıyorsan sonuna kadar git. Ancak bu tür forum sayfaları pek işine yaramayabilir, konunun ehli kimseler ile birebir görüşmen daha faydalı olacaktır.

Sürçü lisan ettiysek affola. Saygılarımla.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı