Girişimciliğe nereden başlanılmalı?

kvar7

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar 15 yaşındayım meslek lisesinde istemediğim bir bölümde okuyorum ve değişemiyorum. Geçen sene sınıfta kalmıstım bu sene sınıftekrarı yapıyorum.

İleride bir üniversite kazanacağımı düşünmüyorum.
Ve çocukluğumdan beri girişimci olmak isterdim son zamanlarda e-ticaret popülerleşti ve ben de ticarete başlayıp girişimci olmak istiyorum.

Fakat sorun şu ki insanlar e-ticarette başarısız olma ihtimalinin yüksek olduğu ve çoğu iş modelinin kolpa olduğunu söylüyor.

Yani sizlere sorum ileride bir girişim yapacak olursam bunu e-ticaret ile mi yoksa gerçek hayatta fiziksel olarak mı yapmalıyım? (dükkan açmak gibi)

Dostum Dropshipping - Arbitraj gibi yeni iş modelleri için çok yüksek sermaye gerekiyor.

Bizzat bu işlerle uğraşıyorum. Kazancım ortalamanın çok üstünde ama dönen para da aynı oranda çok fazla.

Öncelikle bu yaştan "üniversite kazanacağımı düşünmüyorum" lafı çok yanlış. Ama kazanmak istemezsin ve girişimcilik yapmak istersin o ayrı mevzu. Bu da senin hangi alanda iyi olduğun veya bütçenin ne kadar olduğuna göre değişir. Kimisi makineden çok iyi anlar ve o konuda bir girişimcilik yapar kimisi gıdaya ilgisi vardır ve restoran açar. Bu sana kalmış. Ama bana kalırsa, herkesin aklından geçmeyen konularda girişimcilik yapmandır. Örneğin bütçen yüksek yeterli ise üretim yapman daha iyi olur. Örneğin plastik bardak, çatal, kaşık üretimi gibi. Veya daha yüksek ise daha büyük üretimler olabilir. Bütçene ve ilgine göre değişir. İyi akşamlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı